Hotel Santa Fe Met het begin van het kerstseizoen (9 november ’09 t/m 6 januari ’10) hebben een aantal hotels nieuwe kamertypes gekregen. Voor een kleine meerprijs (EUR 10-16, afhankelijk van het seizoen) kun je in Hotel Cheyenne® kiezen voor een “Rio Grande” kamer of een “Buffalo” kamer.

De “Rio Grande” kamer ligt, zoals de naam al doet vermoeden, dicht bij de Rio Grande River. Met een verblijf in dit type kamer zit je een stuk dichter bij het pad welke leid naar de parken en naar Disney Village. De “Buffalo” kamers zitten dicht bij de receptie, het restaurant, de winkel, de bar en met name de ontbijtruimte!
In Hotel Santa Fé® zijn nu ook “Rio Grande” kamers te vinden en deze liggen, net als de “Rio Grande” kamers in Hotel Cheyenne®, dicht bij de Rio Grande River. Een ander type kamer in het hotel is de “Eldorado” kamer. Deze is vergelijkbaar met de “Buffalo” kamer in Hotel Cheyenne®. Dus ook vlakbij de receptie, het restaurant, de bar en winkel. Het uitzicht daarentegen kan bij de “Eldorado” kamers wel wat tegenvallen. Voor deze kamers geldt een meerprijs van tussen de EUR 10-16 (afhankelijk van het seizoen).

Let wel op het volgende: de meerprijs is alleen voor een gegarandeerde locatie (dichtbij de faciliteiten ofwel dichtbij het voetpad) en níet voor extra faciliteiten zoals bv airco of een extraatje op de kamer.
Wilt u echter wel wat extra’s dan zijn de nieuwe “cabins” van de Davy Crockett Ranch® misschien een betere optie. Deze nieuwe “cabins” zijn op een betere locatie gelegen (dichterbij het dorp) en voorzien van o.a. airco, 2 douches en een terras met barbecue. De Davy Crockett Ranch® is voor met name grote gezinnen een goede keus. In de “cabins” zijn voor 6 personen slaapplaatsen.
De meerprijs voor de nieuwe “cabins” is wel wat hoger dan bij Hotel Cheyenne® en Hotel Santa Fé®: namelijk tussen de EUR 20-30 en ook weer afhankelijk van het seizoen. Het nieuwe kamertype is beschikbaar vanaf 2 april 2010, de dag waarop het “New Generation Festival” begint.

Bron: www.dlrptoday.com