Als je de laatste maanden onze Facebookpagina in de gaten gehouden hebt, heb je niks gemist over de bouw van het nieuwe vakantieresort Villages Nature. Dit nieuwe park ligt op 6 kilometer van Disneyland Paris en is mede ontworpen door Joe Rohde. Disney imagineer Joe Rohde is vooral bekend als hoofdontwerper van Disney's Animal Kingdom in Walt Disney World. Na de aankondiging 3,5 jaar geleden opende Villages Nature op 1 september dit jaar eindelijk haar deuren.

Tijdens onze deelname aan het Halve Marathon Weekend van 21 t/m 24 september verbleven wij in het gloednieuwe Villages Nature. Vandaag vertellen we wat er allemaal te doen is en geven we onze mening over dit magische verblijft midden in de natuur.

Accommodaties in Villages Nature

Je verblijf en accommodaties

In het park kan je kiezen uit 3 verschillende accommodaties in 3 verschillende prijsklassen. Clan Comfort, Country Premium en Cocoon VIP. Van iedere prijsklasse vind je verspreid in het park cottages en apartementen boven de Lakeside Promenade (niet voor Clan Comfort). Huisjes zijn beschikbaar voor 2 tot 12 personen met ieder een eigen slaapkamer per 2 personen. Alle huisjes en apartementen zijn voorzien van een ruime keuken met alles wat je nodig hebt, een terras of balkon met meubilair, 1 of 2 badkamers, gratis wi-fi en gratis parkeerplaats op het park. Voor bedlinnen en handdoeken wordt gezorgd door Villages Nature.

Inchecken kan 24 uur per dag. Je kan er dus voor kiezen om eerst nog even naar Disneyland Paris te gaan voor je naar Villages Nature gaat. Inchecken doe je niet bij de receptie maar bij de ingang van het park vanuit je auto. Met een e-ticket die je kan vinden bij je boeking, krijg je bij de ingang alles wat je nodig hebt. Bij het inchecken krijgt iedere gast een speciaal polsbandje waarmee de accommodatie geopend kan worden en bijvoorbeeld ook je kluisje in Aqualagon.

De receptie van het park, die ligt aan de Lakeside Promenade, is maar geopend van 09:00 tot 21:00 en op aankomstdagen tot 22:00. Buiten deze tijden is het heel lastig om eventuele hulp te krijgen van personeel. Hou dit dus in gedachten als je laat bij Villages Nature aankomt.

Villages Nature ligt op 7 minuten rijden van Disneyland Paris. Wel moet je er rekening mee houden dat je bij een verblijf op Villages Nature niet gratis mag parkeren op de parkeerplaats van Disneyland Paris. Dit is wel het geval als je verblijft op Disney's Davy Crockett Ranch wat tegen Villages Nature aan ligt. Een speciale gratis shuttlebus naar de parken zoals je die kent van de partnerhotels is er ook niet. Wel is er een reguliere busdienst van Villages Nature naar Disneyland Paris waar je gebruik van kan maken.

Aqualagon in Villages Nature

Aqualagon

Als je de laatste tijd foto's voorbij hebt zien komen van Villages Nature is de kans groot dat de meeste foto's van het Aqualagon waren. Dit imposante gebouw huisvest een van Europa's grootste waterparken. Tal van glijbanen, wildwaterrivier, golfslagbad, jacuzzi's, een buitenlagune die het hele jaar door op natuurlijke wijze tot 30° verwarmd wordt en nog veel meer staat je te wachten in het Aqualagon. Toegang tot Aqualagon is voor gasten van Villages Nature gratis, maar ook als je niet verblijft in Villages Nature mag je een bezoek brengen aan Aqualagon en de rest van het park! Aqualagon is elke dag open van 10:00 tot 20:45.

Kom je een bezoek brengen aan Villages Nature en verblijf je niet op het park? Let er dan op dat je de juiste afslag neemt op de snelweg. De ingang van het park aan de westkant (afslag 13 op de A4) is voor daggasten en de ingang aan de oostkant (afslag 14 op de A4) is voor verblijfsgasten. Afslag 14 is speciaal aangelegd voor Villages Nature en staat dus nog niet in elk navigatiesysteem.

Vapiano aan de Lakeside Promenade in Villages Nature

Lakeside Promenade

Aan de centraal in Villages Nature gelegen Lakeside Promenade vind je tal van winkels, restaurants en bars. Na een drukke dag even bijkomen kan hier perfect. Aan de Lakeside Promenade vind je bijvoorbeeld een grote supermarkt, een bowling bar, een bakkerij en ook een Vapiano. De Italiaanse restaurantketen die vorig jaar december nog een vestiging opende in Disney Village. Aan de Lakeside Promenade openen binnenkort nog meer belevingen. In de winter van 2017 openen er nog een gametown, escape room en twee extra winkels.

BelleVie Farm

Bij een natuurpark als Villages Nature hoort ook een boerderij met dieren natuurlijk. In de BelleVie Farm kan je het hele jaar door kun je komen ruiken, voelen en proeven van de natuur. Op de BelleVie Farm kan je als volwassene verschillende workshops volgen en kunnen de kinderen zich uitleven in de binnenspeeltuin Let's Play!

Speeltuin in Villages Nature

Forest of Legends & Extraordinary Gardens

Naast de natuur zoals je die gewend bent met verschillende bomen en struiken zijn er ook 2 tuinen met een mysterieus tintje. In de Forest of Legends en Extraordinary Gardens vind je tussen de magische bomen verschillende spelletjes, wiebelende hangbruggen en mysterieuze paadjes. Zeker 's avonds is het de moeite om door de Extraordinary Gardens te lopen. Dit kan tot 20:00.

Overige activiteiten

Dit zijn de 5 grote werelden die je tegen komt in Villages Nature maar er is nog veel meer te doen! Elke dag worden er verschillende shows opgevoerd en activiteiten georganiseerd waarvan er veel bij je verblijfsprijs inbegrepen zitten. Het is dus zeker de moeite om het programma goed te bestuderen.

Villages Nature is een groot uitgestrekt park. Alles te voet doen kan dus best zwaar zijn, maar daar heeft Villages Nature wat op bedacht want door het park rijden shuttlebusjes die je van plek naar plek brengen. Op de plattegrond staan de drie verschillende routes aangegeven die de busjes rijden. Ook kan je voor je eigen vervoer zorgen. Je kan namelijk je eigen golfwagentje huren die je dicht bij je huisje mag parkeren. Auto's zijn niet overal toegestaan op het park en moet je verplicht parkeren op de parkeerplaats het dichtst bij je huisje.

Bootjes in Villages Nature

Ons verblijf

Nu je weet wat er allemaal te doen is in het park is het tijd voor onze mening. Wij verbleven met een gezelschap van 6 personen in een Clan Comfort huisje. De huisjes zien er top uit en het is fijn dat er verschillende slaapkamers zijn. Van de keuken hebben ze ruim gebruik gemaakt en de grote eettafel in het huisje zorgde voor een gezellig ontbijt. Een groot pluspunt aan een huisje voor 6 personen of meer zijn de twee badkamers. 1 badkamer op de benedenverdieping met een douche en 1 badkamer met bad en douche op de bovenverdieping. Toch handig als er 6 personen 's ochtends even willen douchen.

Het 24 uur kunnen inchecken vanuit je auto is slim gedaan en werkt prima. Wel is het gek dat een groot vakantieresort als Villages Nature geen 24 uurs receptie heeft. Als je aanbied dat je 24 uur per dag kan inchecken is het ook wel fijn als er 24 uur per dag service geboden wordt als er iets aan de hand is. Als je laat aankomt moet je dus hopen dat alles naar wens is.

Zelf zijn we in het bezit van een jaarkaart voor Disneyland Paris waardoor de toegang tot Disneyland Paris en het parkeren gratis is voor ons. Toch vinden we het jammer dat je bij een verblijf in Villages Nature niet de keuze hebt om een pakket te boeken waardoor je ook entree en gratis parkeren hebt voor Disneyland Paris. Ga je Villages Nature gebruiken als slaapplaats voor je Disneytrip, dan is het zeker de moeite om te kijken of het aanschaffen van een jaarkaart een slim idee is. Prijzen voor jaarkaarten starten al vanaf 139 euro waardoor je meestal snel de kosten eruit hebt met toegang en parkeren.

Hier en daar hebben we wat kinderziektes ontdekt aan Villages Nature die grotendeels te wijten zijn aan dat het park nog maar net open is. De prijs voor een verblijf in Villages Nature is misschien aan de hoge kant maar wij vinden het zeker de moeite om te overwegen voor je volgende bezoek aan Disneyland Paris. Villages Nature ligt er prachtig bij en de accommodaties zijn perfect! Wij hebben genoten van ons verblijf en ook ons algemene bezoek aan Villages Nature. Ons advies is dan ook om naast je bezoek aan Disneyland Paris een dag vrij te maken om rond te kijken in Villages Nature zelf want er is heel veel te doen!

Wil je nog meer weten over het park of ben je benieuwd naar de prijzen? Klik dan hier om naar de website van Villages Nature te gaan.

Koe in Villages Nature

Foto's: ChroniqueDisney