Het is ondertussen alweer 9 maanden geleden dat het nieuwe vakantieresort Villages Nature haar deuren opende naast Disneyland Paris. Vlak na de opening verbleven we een paar dagen op het park en schreven daar een verslag over wat je hier nog eens terug kunt lezen. In die 9 maanden heeft natuurlijk het vele groen in het park de kans gekregen om het park mooi op te vullen en zijn er nog meer activiteiten geopend die je op het park kunt beleven. Tijd om het park weer eens onder de loep te nemen en te zien waarom Villages Nature echt de moeite waard is om te combineren met een bezoek aan Disneyland Paris.

Zwemmen in het Aqualagon

Het zwembad van Villages Nature is misschien wel het grote herkenningspunt van het park. Wanneer je door de toegangspoort bent gereden is het een van de eerste dingen die je ziet. Aqualagon is een van de grootste zwemparadijzen van Europa met 7 spectaculaire glijbanen en een groot buitenbad. Je kunt het hele jaar zwemmen, ook buiten want het water wordt op een lekkere 30 graden gehouden. Naast alle avonturen op de glijbanen, speeltuinen en golfslagbad kun je ook lekker ontspannen in de Deep Nature Spa.

Uiteraard worden er in het zwembad ook verschillende activiteiten georganiseerd die je gratis kunt bijwonen zoals verschillende sporten.

Aqualagon in Villages Nature

Een natuurlijke omgeving

Villages Nature staat vooral bekend als een park waar je dicht bij de natuur staat. De natuur is ook de grote inspiratiebron geweest voor Disney imagineer Joe Rohde. Deze ontwerper van bijvoorbeeld Disney's Animal Kingdome heeft samen met een team Franse ontwerpers geprobeerd om zo veel mogelijk natuur terug te laten komen in de gebouwen, paden en werelden die je op het park kunt bezoeken. Dit kun je bijvoorbeeld goed zien aan de appartementen aan de Lakeside Promenade waar verschillende planten en zelfs bomen uit de daken groeien.

Lakeside Promenade in Villages Nature

De vele natuur in het park kun je van nog dichterbij beleven in een van de werelden. De BelleVie Farm aan de linkerkant van het park staat helemaal in het teken van dieren. Op deze boerderij kun je dieren verzorgen en zelfs een ritje op een pony maken. Ook kun je er in de tuinen van de boerderij werken en verschillende workshops volgen. Bij de BelleVie Farm vind je naast de dieren en tuinen ook een binnenspeeltuin en een bakkerij.

Twee speciale tuinen die je zeker moet bezoeken tijdens je bezoek zijn de Forest of Legends en Extraordinary Gardens. Ga er heen voor een fijne wandeling of leef je uit in een van de vele speeltuinen. Ook hier zijn weer veel extra activiteiten te beleven zoals verschillende speurtochten. Het is zeker dus de moeite waard om in het programmaboekje te kijken wat er allemaal te doen is.

Forest of Legends in Villages Nature

Boetieks en restaurants aan het water

Na een drukke dag in Disneyland Paris of Villages Nature zelf is het fijn om even lekker tot rust te komen met een hapje en een drankje. Dan ben je op de Lakeside Promenade aan het juiste adres. Midden in het park naast het Aqualagon vind je aan deze promenade verschillende restaurantjes, bars en winkels. Zo kun je er boodschappen doen in de supermarkt, maar kun je ook een hapje gaan eten bij Vapiano of een van de andere restaurants.

Lakeside Promenade in Villages Nature

Mocht je nog niet moe zijn, dan zijn er aan de Lakeside Promenade ook nog genoeg andere dingen te beleven. Aan de Lakeside Promenade is een bowling centrum, escape room en speelhal te vinden. In de avond worden ook verschillende voorstellingen gegeven in het wateramfitheater.

Zo veel te doen!

Zoals je kunt lezen is er enorm veel te doen op het park. Te veel om allemaal hier op te schrijven zelfs. Villages Nature is een vrij groot park. Heel de dag tussen de verschillende werelden en activiteiten lopen kan een beetje vermoeiend worden. Gelukkig kun je dan een fiets, Segway, sekelter of golfkarretje huren. Ook rijden er over het park busjes die je van plek naar plek brengen. De routes van deze busjes kun je terugvinden op de plattegrond.

Fietsen in Villages Nature

Je verblijf

De prijzen voor een verblijf in Villages Nature lijken misschien aan de hoge kant te liggen, zeker als je op zoek bent naar een plek voor je overnachtingen tussen je dagen in Disneyland Paris. Een standaard hotel in de buurt van de parken is natuurlijk wat goedkoper, maar de laatste tijd zijn de prijzen van Villages Nature heel gunstig en doen bijvoorbeeld niet onder voor een ander Center Parcs park. De paar euro die je meer neerlegt voor een verblijf in Villages Nature vinden we meer dan de moeite waard als je ziet wat je allemaal op dit vakantieresort kunt doen en ook de huisjes zijn zeker de prijs waard.

Als je meer wilt weten over de verschillende huisjes en hoe bijvoorbeeld het speciale inchecken vanuit de auto werkt? Dan raden we je aan om ons verslag van vorig jaar te lezen. Daar leggen we het je allemaal uit en kun je meteen lezen wat we van ons huisje en verblijf vonden. Het verslag vind je hier.

Ben je benieuwd naar de prijzen of wil je nog meer weten over het park? Klik dan hier om naar de website van Villages Nature te gaan.

Villages Nature nabij Disneyland Paris