Tijdens dit Frozen Celebration seizoen in Disneyland Paris dat loopt van 11 januari tot 3 mei, kun je dit jaar iets spectaculair nieuws gaan beleven in Disney Village. Op 24, 27 en 29 januari kun je namelijk op het meer bij de hotels gaan genieten van de avondshow Magic over Lake Disney: Frozen Edition. Toegang is zelfs helemaal gratis! Wij vertellen je alles wat je over deze show moet weten.

Magic over Lake Disney: Frozen Edition in Disneyland Paris

Spektakel op Lake Disney

Een avondshow op het meer van Disney Village is natuurlijk niet nieuw in Disneyland Paris. Elk jaar kun je in november namelijk gaan kijken naar het magische vuurwerkfestival (Disney's Fireworks and Magical Bonfire). Deze shows in november maken echter geen gebruik van Disney muziek of characters, maar in januari gaat daar verandering in komen. Er komt namelijk een speciale show die draait om de Disney film Frozen!

De speciale Frozen avondshow duurt 12 minuten en is volgens de makers een enorme productie. Twee makers van de show zijn Denis Lemonne en Joël Wood. Denis werkt al meer dan 10 jaar aan de vuurwerkshows in november als technical designer en Joël werkt als Show Director aan alle shows die te zien zijn in de parken en dus ook daarbuiten. Samen met Philippe Oliveros die zorgt voor de technische haalbaarheid van het project, hebben ze Magic over Lake Disney: Frozen Edition gecreëerd. Het volledige proces heeft ongeveer 3 maanden in beslag genomen.

Denis Lemonne en Joël Wood in Disneyland Paris

Het verhaal in de show

Na een korte introductie van Olaf op de twee drijvende led schermen kunnen bezoekers gaan genieten van een muzikale medley. Uiteraard met muziek uit Frozen, maar ook uit de nieuwste film Frozen 2! De muziek voor de show is opnieuw opgenomen in Londen speciaal voor de avondshow in Disneyland Paris. Een avondshow in Disneyland Paris zou geen avondshow zijn zonder het nodige vuurwerk. De liedjes uit de films worden dan ook ondersteund door beelden uit de films op de twee schermen en verschillende special effects zoals vuurwerk, lasers, fonteinen en vuur.

Magic over Lake Disney: Frozen Edition in nummers

• 2 drijvende led schermen van 12 bij 6 meter
• 54 beweegbare lampen
• 3 gekleurde lasers
• 6 fonteinen die tot 8 meter hoog komen en zelfs vuurballen kunnen lanceren
• 1 grote fontein die 7 kanten op kan schieten
• 8 vlammenwerpers
• 100 kg poeder voor het vuurwerk in de show

Concept art van Magic over Lake Disney: Frozen Edition in Disneyland Paris
De eerste concept art van Magic over Lake Disney: Frozen Edition

Voordelig naar de avondshow en Frozen Celebration?

Er zijn op dit moment een hoop aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken om je verblijf zo voordelig mogelijk te maken. Wij verzamelen altijd de beste aanbiedingen op een plek waardoor je niet eindeloos hoeft te gaan zoeken. Je vindt alle aanbiedingen door in het menu op aanbiedingen te klikken, of klik hier om direct naar de pagina te gaan