Bij de spectaculaire avondshows in Disneyland Paris denk je natuurlijk vooral aan Disney Iluminations op het kasteel in het Disneyland Park of Goofy's Incredible Christmas op de Tower of Terror (alleen tijdens de kerstperiode), maar elk jaar in november kun je ook in Disney Village naar een avondshow gaan kijken en het is helemaal gratis!

Ook dit jaar kun je weer drie avonden genieten van Disney’s Magical Fireworks and Bonfire namelijk op 7, 9 en 12 november. We vertellen je alles wat je over deze show moet weten!

Disney’s Magical Fireworks and Bonfire in Disneyland Paris

Een groots en spectaculair vuurwerk

Al sinds 2010 kun je elke november gaan kijken naar misschien wel de meest spectaculaire avondshow in Disneyland Paris. Midden op Lake Disney in Disney Village wordt een grootse show opgevoerd met fonteinen, lichten, lasers, vlammenwerpers, projecties en vooral heel veel vuurwerk! Lake Disney is het meer waar de Disney Hotels rond liggen. Als hotelgast zit je dus op de eerste rang.

Disney’s Magical Fireworks and Bonfire in Disneyland Paris

Guy Fawkes Night

De oorsprong van de show ligt in het Verenigd Koninkrijk waar elk jaar op 5 november Guy Fawkes Night wordt gevierd. Elk jaar worden er vreugdevuren en vuurwerk aangestoken op deze datum. Dus ook in Disneyland Paris.

Voorheen hete de show Mickeys Magical Bonfire and Fireworks, maar sinds een aantal jaar is de naam Disney’s Magical Fireworks and Bonfire. De show kun je dit jaar op 7, 9 en 12 november zien om 20:30. Je hebt dus genoeg tijd om eerst Disney Illuminations te gaan bekijken in het Disneyland Park want de sluitingtijd van het park is op deze dagen 19:00 uur. Twee avondshows voor de prijs van een dus! De toegang voor de show is gratis omdat deze wordt opgevoerd in Disney Village.

Beste plek voor Disney’s Magical Fireworks and Bonfire in Disneyland Paris

De beste plaats om de show te gaan bekijken is aan de rand van Lake Disney tussen Disney's Hotel New York en Disney's Newport Bay Club. Een speciale rolstoelplaats zal gecreerd worden voor Disney's Hotel New York.

Verschillende muziekstijlen

Aan elke show werken 50 technische medewerkers om de show in goede banen te leiden. Het is namelijk een enorme productie. De show zal zoals elk jaar worden opgevoerd met een reeks aan verschillende muziekstijlen, van klassiek tot rock en van opera tot dance. De show is geschikt voor heel de familie en maakt een dagje Disneyland Paris extra speciaal met deze mooie afsluiter.