Update “Earl of Sandwich”: de eerste steen is gelegd!
In een eerder artikel was al te lezen dat vanaf 2011 in Disney® Village van een lekkere sandwich genoten kan worden bij “Earl of Sandwich”. De bouw is al een tijdje in volle gang, maar afgelopen donderdag 15 juli 2010 werd het officiële startsein gegeven voor de bouw van het restaurant. Het was een ware happening met een presentatie over het toekomstige restaurant door John Montagu (elfde “Earl of Sandwich”), het in de grond zetten van de schep en natuurlijk het leggen van de eerste steen! Naast John Montagu was ook de bedenker van “Earl of Sandwich” aanwezig (Robert Earl) en Philippe Gas (President van “Euro Disney SAS”) maar ook Mickey Mouse en Goofy waren erbij.

De aanwezigen konden uiteraard de sandwiches proeven die ter plaatse werden bereid. Het menu zal straks bestaan uit 13 verschillende soorten sandwiches gemaakt van ambachtelijk brood dat ter plaatse gemaakt wordt. Verder is er een keuze uit ontbijt, salades, wraps en desserts. De sandwich die speciaal voor de vestiging in Disney® Village is gemaakt heet “Le Frenchy”.

Ook is het al wat duidelijker geworden hoe het restaurant er precies uit gaat zien: op de begane grond de open keuken zodat je kunt zien hoe de sandwiches klaargemaakt worden en daarnaast nog een eerste verdieping en een terras waar je o.a. de sandwiches kunt nuttigen. De vestiging in Disney® Village zal ingericht worden met invloeden van de vierde “Earl of Sandwich”: Amiral Montagu. Grote boekenkasten, een grote landkaart van Europa en met warme donkere kleuren (bordeauxrood en verschillende tinten bruin).

Hieronder wat foto’s van deze officiële gebeurtenis:
Helaas moeten we nog steeds wachten tot we die sandwiches zelf kunnen gaan proeven, de opening staat gepland in het voorjaar van 2011.


Bron: http://www.disneycentralplaza.com en http://jaivy.web-log.nl