Big Thunder Mountain gesloten na incident met ontspoorde trein
Donderdagavond 27 oktober 2011 is om 19:40 een treintje van Big Thunder Mountain in het Disneyland Park ontspoort. Niemand raakte gewond. Het incident gebeurde tijdens het laatste deel van de rit, als het treintje met lage snelheid onderweg is naar het station.

De eerste twee karretjes van de desbetreffende trein liepen van de rails, waardoor het treintje abrupt tot stilstand kwam. De 31 passagiers werden door medewerkers van Disney geëvacueerd. Ondanks meldingen in Franse media dat 2 personen gewond zouden zijn geraakt, spreekt het management van Disneyland dit tegen en stelt dat iedereen zonder schrammetje uit de trein is gehaald.Afgelopen voorjaar was er nog een incident met Big Thunder Mountain, waarbij een decorstuk op de rails terecht kwam en door een aankomende trein op het eerste karretje werd gekatapulteerd. Hierbij raakten diverse mensen gewond, waarvan 1 persoon ernstig.

De attractie blijft volgens officiële informatie van Disney in ieder geval gesloten t/m 14 november. In de tussentijd zal er onderzoek worden gedaan naar de oorzaak en volgen er veiligheidsinspecties.

Bron: Insidedlparis (Twitter)