Tijdens het laatste weekend van het Festival van Piraten en Prinsessen zijn we achter in Discoveryland een kijkje gaan nemen bij het Discoveryland Theatre. Op dit moment is het theater gesloten, maar in oktober dit jaar zal er een nieuwe attractie openen met Mickey Mouse en zijn vrienden in de hoofdrol! Zo wordt de 90e verjaardag van Mickey Mouse in Disneyland Paris extra speciaal!

Een nieuwe attractie!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een groot cadeau en dat gaan we zeker krijgen in Disneyland Paris. De nieuwe attractie die naar het Discoveryland Theatre in het gelijknamige Discoveryland gaat komen, is Mickey's Philharmagic. Onder de Disney fans is het misschien een bekende naam want deze attractie kun je ook al vinden in Walt Disney World, Hong Kong Disneyland en Tokyo Disneyland.

Mickey’s PhilharMagic in Disneyland Paris

Het Discoveryland Theatre zal omgetoverd worden tot een concerthal waar het orkest van Mickey Mouse zal optreden. Voor de concertvoorstelling begint, vraagt Mickey aan Donald Duck om alle instrumenten klaar te zetten voor de orkestleden. Tijdens het klaarzetten vindt Donald de magische hoed van Mickey. Ook al mocht hij niet aan de hoed komen, doet hij het toch en komen alle instrumenten tot leven. Vervolgens beland Donald in de muziekwerelden van bekende Disney films als Belle en het Beest, Fantasia, De Kleine zeemeermin, De Leeuwenkoning, Peter Pan en Aladin. De attractie maakt gebruik van een 3D film en vele effecten waardoor je midden in je favoriete muziek zit!

Discoveryland Theatre

Tijdens het DLPInsidEars event vorige maand maakte chief operating officer van Disneyland Paris Delcourt Daniel bekend dat het zich weer meer op shows wil gaan richten. Er mogen geen theaters meer in het park leeg staan. Na Star Wars: Path Of The Jedi krijgen we dus weer iets nieuws in het Discoveryland Theatre. Tijdens het laatste weekend van het Festival van Piraten en Prinsessen zijn we even langs Star Tours gelopen om te kijken hoe het nu nog lege theater erbij stond.

Discoveryland Theatre in Disneyland Paris

Discoveryland Theatre in Disneyland Paris

De meesten van jullie zullen het Discoveryland Theatre vooral kennen van Honey, I Shrunk the Audience en van de originele attractie op deze plek, Captain EO. Deze attractie opende samen met het park in 1992 maar werd in 1998 vervangen door de nieuwe 3D film Honey, I Shrunk the Audience. Na het overlijden van Michael Jackson die de hoofdrol speelde in Captain EO, kwam deze attractie terug en was vervolgens te zien van 2010 tot en met 2015. Na 2015 kon je in het theater kijken naar een previews van toekomstige films, het Disney & Pixar Short Film Festival en samen met de opening van Star Wars Hyperspace Mountain naar Star Wars: Path of the Jedi. Vanaf oktober dit jaar kun je dus weer gaan genieten van een echte attractie op deze plek!

De verjaardag van Mickey Mouse

Voor de verjaardag van Mickey krijgt Disneyland Paris dus een nieuwe attractie, maar er is nog meer te beleven rond zijn verjaardag! Van 1 oktober 2018 t/m 6 januari 2019 staan de parken namelijk helemaal in het teken van Mickey's verjaardag. In het Disneyland Park zal in elk themagebied een enorme cupcake komen te staan. Ook zul je een kleine variant kunnen kopen om lekker zelf op te eten. In de winkels komt een speciale reeks merchandise.

Tijdens de Halloween periode keert de Mickey's Halloween Celebration parade terug naar het Disneyland Park. De parade was al eerder te zien van 2013 t/m 2016. Aan de parade zal een nieuwe wagen worden toegevoegd die geïnspireerd is op de attractie Phantom Manor. Op de wagen zie je Mickey die een bezoek brengt aan deze spannende attractie. Phantom Manor is nu nog in onderhoud maar als waarschijnlijk in oktober weer openen.

Tijdens de kerstperiode keert de vorig jaar ontzettend populaire show Mickey's Christmas Big Band terug. Dit jaar in een speciale versie want door een live verbinding zul je de show in beide parken kunnen zien!

Mickey's Christmas Big Band in Disneyland Paris