Disney’s Once Upon A Dream Parade tijdelijk gewijzigd
Sinds dit weekend is de Once Upon A Dream Parade (OUADP) in het Disneyland® Park gewijzigd! Het gaat om een tijdelijke inkorting van de parade (5 floats ipv 8) en een gewijzigde route, dit in verband met werkzaamheden aan de vloeren in Fantasyland. De inkorting van het aantal floats is noodzakelijk omdat de parade nu tweemaal door Main Street U.S.A. zal komen.

De “nieuwe” route van de parade is nu als volgt: de start is bij de poort op Town Square, vervolgens wordt er een rondje om het plein gereden, daarna door Main Street, een rondje om Central Plaza om vervolgens weer via Main Street en Town Square terug te rijden.

De floats die nog wel in de OUADP te zien zijn, zijn de volgende:

Dreams of Imagination (Mickey, Minnie, Donald, Goofy, Pluto en Knabbel & Babbel)Dreams of Friendship (Woody, Jessy, Buzz en Winnie the Pooh, Knorretje, Tijgetje en Eeyore)Dreams of Fantasy (Kapitein Haak, Smee, Peter Pan, Wendy en Mary Poppins & Bert)Dreams of Power (Evil Queen, Scar en Ursula)Dreams of Romance, finale float (Ariël & Erik en Aladdin & Jasmine zullen nu te voet te zien zijn en op de float Tiana & Naveen, Sneeuwwitje & Prins, Doornroosje & Prins, Assepoester & Prins)Dit betekend dat we tijdelijk de floats van Alice in Wonderland en Pinokkio (Dreams of Laughter & Fun), Lion King en Jungle Book (Dreams of Adventure) en de Kleine Zeemeermin en Aladdin (Dreams of Romance, prelude float) zullen moeten missen.

Doordat het aantal floats nu teruggebracht is, is ook de muziek aangepast. Normaal gesproken heeft iedere float zijn eigen muziek uit de film van de figuren die op de betreffende float staan. Nu wordt continue “Just Like We Dreamed It” gedraaid, in verschillende versie’s (lange versie, instrumentaal gedeelte, korte versie en dit steeds herhaald).

Vanaf de start van het Magical Moments Festival (6 april 2011) zal de volledige parade weer te zien zijn, maar dan met nieuwe interactieve show stops!


Bron: http://dlrpfan.wordpress.com en www.dlrpmagic.com (afbeeldingen)