Grand Circle Tour met de Disneyland Railroad
Sinds de opening van Disneyland® Paris in 1992, kunnen bezoekers dagelijks een treinrit maken met de Disneyland Railroad (toen nog Euro Disneyland Railroad genoemd). Deze attractie is te vinden in alle ‘Magic Kingdom’ parken van Disney wereldwijd en was een persoonlijke favoriet van Walt Disney zelf.

In Parijs is de trein te vinden in het Disneyland Park. Oorspronkelijk telde de attractie drie stations waar bezoekers in en uit konden stappen: Main Street Station, Frontierland Depot en Fantasyland Station. Wegens het succes van de trein, is er later een vierde station bijgebouwd in Discoveryland. Alleen Adventureland kent geen station.

In totaal rijden er tijdens de piekmomenten 4 treinen rondom het Disneyland Park, die allemaal een eigen naam hebben gekregen: 1) W.F. Cody, 2) C.K. Holliday, 3) George Washington en 4) Eureka. Een volledige rit duurt ongeveer 20 minuten en tijdens de reis krijgt de bezoeker informatie te horen over de verschillende landen en attracties in het park..

Disneyland® Paris maakte het volgende filmpje over de Disneyland Railroad als homage aan de passie die Walt had voor treinen..

.

Bron: Disneyland® Paris