Ook met het WK zit je goed in Disneyland® Parijs!
Zoals waarschijnlijk wel bekend is, is afgelopen vrijdag 11 juni 2010 het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika van start gegaan. Gelukkig hoeven de voetbalfans in Disneyland® Parijs niets te missen: het terras van de Sports Bar (Disney® Village) werd eerder deze maand al omgetoverd tot een voetbalveld. Binnen hangen diverse schermen waar de wedstrijden gevolgd kunnen worden en ook buiten op het terras hangt een groot scherm.

Ook in het Disneyland® Park zelf wordt de nodige aandacht aan het WK besteed, zo is er onlangs in Disneyland® Parijs een eigen versie van de Diski Dans uitgevoerd. De Diski Dans is tijdens dit WK de officiële dans en tijdens deze dans worden dansbewegingen afgewisseld met voetbalmoves. In Disneyland® Parijs hebben ze de dans uitgevoerd als de “Disney Diski Dans”: op het Royal Castle Stage dansten Mickey, Minnie, Donald, Goofy met de New Generation figuren (o.a. Woody, Buzz Lightyear, Jessie, Sulley, Mr. En Mrs. Incredible, Stitch en een paar soldaatjes uit Toy Story) deze nu al zo populaire dans. Leuk detail: Mickey en Goofy hadden een heus voetbaltenue aan!

Op de video hieronder kun je de “Disney Diski Dans” bekijken”:


Helaas kunnen we deze dans tijdens het WK niet zien in het Disneyland® Park, want deze dans werd maar eenmalig uitgevoerd door de Disney figuren. Wél was een stukje van dit filmpje zelfs bij RTL Boulevard te zien (dinsdag 8 juni jl. afl. 113)! Het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika duurt nog tot en met 11 juli 2010 en om de wedstrijden te kunnen volgend kun je in Disney® Village terecht.


Bron: http://jaivy.web-log.nl en www.youtube.com