Disneyland Paris als thema bij het Zandsculptuurfestival Blankenberge 2011
Tijdens het internationale zandsculptuurfestival in de Belgische kustlaats Blankenberge zijn van 10 juni t/m 12 september 2011 unieke zandcreaties te zien van attracties en figuren uit Disneyland® Paris.

Het festival is gebaseerd op Disney’s Festival vol Magische Momenten dat dit jaar wordt gevierd in Disneyland. Het terrein heeft een oppervlakte van 3000 vierkante meter en bevat maar liefst 152 zandsculpturen. Zo zijn er complete attracties opgebouwd uit zand en zijn er veel bekende Disney figuren te zien.Afgelopen donderdag werd het festival geopend door de Disneyland® Paris Amabassadeurs, Régis Alart en Osvaldo Del Mistero. Uiteraard was ook Mickey in hoogsteigen persoon aanwezig in zijn bekende tovenaarspakje. De finale van de opening bestond uit een vuurwerkshow en speciale effecten.

Het festival is nog t/m 12 september 2011 te zien en dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Een toegangsticket kost 11,- euro voor volwassenen. Kortingen voor studenten, ouderen, kinderen en gehandicapten zijn beschikbaar.

Bron: Zandsculptuur.be