Na lang wachten werd vandaag dan eindelijk een openingsdatum aangekondigd van het resort. Na een sluiting van iets meer dan 4 maanden gaat het Disney resort in Frankrijk weer open voor alle bezoekers op woensdag 15 juli. Wel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je naar het resort trekt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten!

Disneyland Paris opent weer op 15 juli

Wat is er allemaal open vanaf 15 juli?

Vanaf 15 juli is het resort weer geopend voor bezoekers, maar nog niet alles in toegankelijk. Zo zal alleen Disney’s Newport Bay Club Hotel geopend zijn vanaf deze datum. De andere hotels volgen op latere datums die je hieronder kunt vinden. Naast het hotel zijn beide parken en Disney Village weer geopend. Ook Villages Nature ontvangt weer bezoekers vanaf 22 juni. Uiteraard gelden in het gehele resort verschillende maatregelen om iedereen een veilig bezoek te kunnen garanderen. Daar later meer over.

De volgende hotels zullen nog niet op 15 juli open zijn maar openen op de volgende data:
• Disney’s Hotel Cheyenne opent op 20 juli
• Disney’s Hotel Santa Fe opent op 3 augustus
Disneyland Hotel opent op 7 september

Dat betekend dus dat Disney’s Sequoia Lodge Hotel en Disney’s Davy Crocket Ranch in ieder geval de gehele zomer gesloten zullen blijven. Of het nieuwe Disney's Hotel New York – The Art of Marvel dit jaar nog gaat openen is nog niet bekend gemaakt. Het vernieuwde hotel had op maandag 15 juli feestelijk geopend moeten worden, maar dat is uiteraard door het coronavirus uitgesteld. Wil je meteen een van bovenstaande hotels boeken? Dan raden we je aan om hier je boeking te doen bij Disneyland Paris zelf.

Maatregelen in de parken, Disney Village en de hotels

Zoals verwacht gelden er straks diverse voorzorgsmaatregelen in het gehele resort om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. In Nederland en Belgie zijn we natuurlijk gewend aan de 1,5 meter afstand houden. Dit moet in Frankrijk ook, ookal is daar 1 meter al voldoende. De opvallendste maatregel is dat het dragen van een mondkapje verplicht is voor alle cast members en gasten die ouder zijn dan 11 jaar. Vergeet deze dus niet mee te nemen.

Disneyland Paris met mondkapje

Verder zijn op meer dan 2000 punten in het resort reinigingsstations geplaatst waar je je handen kunt ontsmetten. Het park zal extra schoongemaakt worden en in shops en restaurants zal maar een beperkte capaciteit beschikbaar zijn. Het zal dus zeker lonen om je plekje in een restaurant te reserveren. De buffetrestaurants zullen onbeperkt eten aan tafel serveren en ook weten we al dat veel restaurants het afhaalconcept zullen gaan omarmen zodat het gemakkelijker zal zijn om buiten te eten. Contactloos betalen wordt aangemoedigd en er is plexiglas geïnstalleerd bij de kassa's. Ook de attracties gaan werken met een aangepaste capaciteit. Denk bijvoorbeeld aan stoeltjes die leeg gelaten worden en een duidelijke markering in de wachtrij zodat iedereen voldoende afstand kan houden.

Naast de beperkte capaciteit in de shops, restaurants en attractie zal er natuurlijk voor het gehele resort een beperkte capaciteit gelden. Helaas is Disney nooit heel openlijk met cijfers, maar gezien de maatregelen vanuit de overheid zal maar een beperkte groep naar binnen mogen. Daarom is het ook nodig om vooraf je bezoek te reserveren. Daar later meer over.

Disneyland Paris heeft alle maatregelen die gelden op het resort in deze handige infographic gezet:
Maatregelen in Disneyland Paris rond het coronavirus

Tickets, reserveren en abonnementen

Omdat maar een beperkt aantal bezoekers de parken kan bestreden, zal er een nieuw reservatiesysteem geïntroduceerd worden. Het platform zal begin juli online gaan. Toch is het zo dat niet iedereen een reservatie zal moeten maken. Als je een ticket op datum hebt of een pakket geboekt hebt waar tickets bij zitten inbegrepen, is het niet nodig om te reserveren. Je bezoek zal dan gegarandeerd zijn. Pas wanneer je een ticket hebt zonder datum of een jaarkaart, dan dien je via het nieuwe reservatiesysteem je plekje voor die dag te reserveren.

Het is belangrijk om te weten dat het niet mogelijk zal zijn om tickets aan de kassa te kopen. Boek je dus een hotel dat niet van Disney is of boek je een hotel zonder pakket. Koop dan hier je tickets op de site van Disneyland Paris en reserveer vanaf begin juli een plekje in de parken. Of het mogelijk gaat zijn om te park hoppen heeft Disneyland Paris nog niet laten weten. Meer informatie zal volgen als het reserveringsysteem online gaat.

Meet and Greets, Fastpass en The Lion King: Rhythms of the Pride Lands

Zoals verwacht zal het niet mogelijk zijn om meet and greets te doen met je favoriete Disney figuren. Wel zal het in een aangepaste vorm mogelijk zijn om toch je vrienden te ontmoeten. Er zal gekeken worden naar alternatieven zoals ontmoetingen in de theaters en podia. Ook speeltuinen in de parken zullen gesloten zijn omdat de 1 meter afstand daar niet gewaarborgd kan blijven.

Maatregelen in Disneyland Paris rond het coronavirus

Ook is vandaag meteen bekendgemaakt dat Fastfass voorlopig niet beschikbaar zal zijn. Om wachtrijen goed te kunnen controleren zal deze dienst voor onbepaalde tijd niet beschikbaar zijn. Ook de Single Rider wachtrijen zoals bij Toy Soldiers Parachute Drop en Ratatouille zullen gesloten zijn.

Naast de vele maatregelen is er ook nog een lichtpuntje. De twee shows The Lion King: Rhythms of the Pride Lands in het Chaparral Theatre en de Jungle Book Jive voor het kasteel zullen later deze zomer terugkeren in de parken. Ook weten we al dat de parken op 15 juli zullen openen zonder Disney Stars on Parade en de avondshow Disney Illuminations. Deze shows en parades zullen op een later tijdstip terugkeren.

Indiana Jones in Disneyland Paris rond het coronavirus

Op zoek naar meer informatie?

Overweeg je om een bezoek aan Disneyland Paris te brengen na 15 juli? Dan raden we je aan om deze pagina op de website van Disneyland Paris door te nemen. Daar kun je nogmaals alle maatregelen nalezen en weet je precies waar je rekening mee moet houden. Ook als je al een boeking hebt staan en niet zeker weet of je nog wil gaan kun je daar de voorwaarden nalezen zodat je de boeking kunt annuleren. Je kunt namelijk op ieder moment tot 7 dagen voor aankomst kosteloos wijzigen of annuleren met volledige terugbetaling.

Wil je alle ontwikkelingen op de voet volgen? Volg dan ons liveblog dat je hier kunt vinden en blijf ons natuurlijk volgen op Twitter, Facebook en Instagram voor meer updates.


SintSint