Disneyland® Parijs kandidaat-locatie voor Roland Garros
Het prestigieuze tenniscomplex Roland Garros gaat verhuizen, de huidige locatie in Parijs zit namelijk aan zijn limiet. Deze maand werd bekend gemaakt dat Marne-la-Vallée één van de 4 kanidaat-locaties is voor het best bekeken tennistoernooi ter wereld! De overige kandidaten zijn Evry (Essonne), Versailles (Yvelines) en Gonesse (Val d’Oise).

Het gebied waar het ten zuiden van Disneyland® Parijs om gaat is 35 ha groot (huidige locatie in Parijs is 8 ha) en ligt romdom Bailly, tussen het toekomstige Les Village Natures en de parken van Disneyland® Parijs. Met de naast gelegen A4 is dit gebied ook nog eens goed bereikbaar! Het nieuwe tenniscomplex zal een capaciteit van 60.000 bezoekers gaan kijgen en gaat over maar liefst 55 tennisbanen beschikken. Op dit moment telt het complex 30.000 zitplaatsen en 14 tennisbanen, dus het wordt flink uitbereidt. In de avonduren of met slecht weer kan het Centrecourt overdekt worden met een uitschuifbaar dak.

Maar dat is nog niet alles. Er zal zelfs een “stad” komen waar sport-clinics worden gegeven en waar voorzieningen komen zoals een finesscentrum, restaurant, een academy en diverse trainingscomplexen. Daarnaast zullen er ook nog hotels worden gebouwd en komen er nieuwe tramverbindingen tussen het RER station en het tenniscomplex: dit betekend ook een snelle en frequente verbinding met Disneyland® Parijs! Het gaat om een investering van maar liefst 600 miljoen euro, waarvan op dit moment 150 miljoen nog niet gedekt is. In november zullen de plannen worden bekeken, zodat er vervolgens in februari 2011 bekend kan worden gemaakt welke locatie vanaf 2016 de nieuwe thuisbasis zal zijn voor Roland Garros! Zodra er meer concreet is lees je daar natuurlijk meer over hier bij MagischeNachten.nl

Bron: www.leparisien.fr