Ecologisch nieuws
In oktober 2009 kreeg de Rockefeller Plaza Ijsbaan een nieuw ecologisch oppervlak: gemaakt van kunststof panelen. Dit niet-giftig en recyclebaar materiaal heeft geen water- en elektriciteitsverbruik! Door de panelen, die met elkaar verbonden zijn, om te draaien kan er zelfs 5 jaar langer gebruik van worden gemaakt! Het materiaal biedt de gasten de beste voorwaarden om van november t/m maart te kunnen schaatsen, nog afgezien van het milieu aspect natuurlijk. Deze ijsbaan is ook nog eens één van de grootste outdoor ijsbanen van Europa!
Environmentality

Maar niet alleen bij Disney’s® Hotel New York wordt aan het milieu gedacht! Bij Disney’s® Davy Crockett Ranch worden namelijk vanaf zomer 2010 een aantal nieuwe bungalows geplaatst ter vervanging van een aantal bestaande modellen. Deze eco-vriendelijke bungalows garanderen optimaal comfort en licht. Een groot raam biedt een mooi uitzicht op het houten terras/veranda en brengt de gasten dichterbij de natuur. De nieuwe bungalows zijn ook voorzien van een aantal speciale eigenschappen: een groot bad in de badkamer kan veranderd worden in een babybad, er is een opklapbed aanwezig om 2 extra slaapplekken te creëren, en zodra de bewoners de bungalow verlaten, gaan automatisch de verlichting en elektrische apparaten uit mochten die per ongeluk aan zijn gebleven.

Maar ook in Disney® Village zijn ze met het milieu bezig. De nieuwe Starbucks (de 50e in Frankrijk) die in juni 2009 geopend is, is de eerste “eco-verantwoordelijke” koffiebar in Europa. Starbucks is namelijk gebouwd van hergebruikte en/of gerecycelde materialen en ontworpen om energie te besparen. In de milieuvriendelijke atmosfeer kan men genieten van een grote keuze verschillende koffie’s. Natuulijk is er ook gebak/lichte snacks verkrijgbaar bij Starbucks.

Bron: http://corporate.disneylandparis.com/