Gisteren werd in Disney's Hotel New York een bijeenkomst georganiseerd met de naam DLPInsidEars. Op deze speciale avond kregen verschillende genodigden het laatste nieuws op het gebied van alle nieuwigheden in de parken en daarbuiten. We hebben alles samengevat zodat je na het lezen van dit artikel precies weet wat je de komende tijd allemaal kan verwachten in Disneyland Paris!

Een nieuwe attractie: Mickey’s PhilharMagic

Laten we meteen beginnen met het grootste nieuws van de avond, er komt namelijk een nieuwe attractie naar Disneyland Paris. Al in oktober dit jaar zal Mickey’s PhilharMagic openen in het Discoveryland Theatre in het gelijknamige parkdeel. Mickey’s PhilharMagic is een 4D film die draait om de meest bekende Disney melodieën. Deze attractie is ook al te vinden in een aantal andere Disney parken.

Mickey’s PhilharMagic in Disneyland Paris

Disney Village gaat op de schop

We waren het al eens tegen gekomen in het tijdschrift van Forbes, maar nu hebben we nogmaals de bevestiging gekregen dat Disney Village ook op de schop gaat zoals het Walt Disney Studios Park. Er is voor 90% een plan klaar om Disney Village een make-over te geven zoals gedaan is met Disney Springs in Walt Disney World. Helaas krijgen we hier pas meer nieuws over als de plannen helemaal rond zijn.

Disney Village in Disneyland Paris

De 90e verjaardag van Mickey Mouse

Uiteraard zal de 90e verjaardag van Mickey Mouse niet onopgemerkt voorbij gaan. In elk themagebied in het Disneyland Park zal een grote cupcake komen te staan. Ook zul je deze cupcakes kunnen kopen in de parken naast ook een speciale reeks merchandise. Dit evenement zal gaan lopen van 1 oktober 2018 tot 6 januari 2019.

De kerstshow Mickey’s Big Band zal deze kerst weer terugkeren met Mickey en Minnie in de hoofdrol.

Renovatie's en opknapbeurten

Ook zullen er een aantal werkzaamheden uitgevoerd worden in beide parken. Zo zal er bij Big Thunder Mountain gewerkt worden aan de explosie scene op de laatste lifthill. Bij deze recente toevoeging hoort een grote explosie maar door een lek in een van de leidingen werkt dit effect niet meer. Dit zal snel opgelost worden.

Bij Ratatouille in het Walt Disney Studios Park van augustus tot december dit jaar gewerkt worden aan de vloeren in de attractie. De attractie zal in deze periode dus ook gesloten zijn.

De Molly Brown Riverboat bij de Rivers of the Far West in Frontierland krijgt weer gezelschap van de Mark Twain Riverboat. Deze boot heeft lang in de stalling gestaan maar zal snel weer gebruikt worden op het water.

Dat Disney’s Hotel New York omgebouwd zal worden naar een Marvel hotel wisten we al, maar in 2020 zal ook het Disneyland Hotel voor een langere periode gesloten zijn. Het hele hotel zal gerenoveerd worden.

De opknapbeurt van Phantom Manor

Op dit moment is Phantom Manor gesloten voor een enorme opknapbeurt. Wat we kunnen verwachten als de attractie weer open gaat is: een verbeterde verhaallijn, volledige gerenoveerde scenes, nieuwe animatonics en nieuwe effecten. In het najaar zal er een speciaal boek uitkomen over Phantom Manor.

Phantom Manor in Disneyland Paris

Meer digitaal, maar geen MagicBands

Disneyland Paris geeft toe dat het nog achter loopt op andere Disney resorts als het gaat om digitalisering, maar men werkt hard aan nieuwe digitale toepassingen. Zo zal er een digitale vorm komen ter vervanging van alle papieren tickets en vouchers. Toch zal er geen MagicBand gebruikt gaan worden in Parijs.

Meer aandacht voor de castmembers

Disneyland Paris is er achter gekomen dat het serviceniveau van alle castmembers best wat omhoog kan. Daar zal komende tijd hard aan gewerkt worden met verschillende programma's en trainingen.

Eten en drinken

Er zal veel aandacht besteed worden aan het eten en drinken in de parken. Bij de restaurants met tafelbediening zullen veel nieuwe gerechten komen die passen bij het thema van het restaurant waar je eet. De restaurants waar je aan de balie besteld en je eten meteen mee krijgt zullen grotendeels nieuwe menu's krijgen. Ook krijgt Disneyland Paris eindelijk meer exclusieve snacks zoals we bij de Amerikaanse parken zien. Al bij het aankomende Marvel Summer of Super Heroes seizoen zullen we de eerste snacks zien verschijnen.

Lange tijd hing ook het gerucht in de lucht dat er een Starbucks op Main Street zou komen. Dat is niet waar. Starbucks kun je nu vinden bij een aantal Disney hotels en in Disney Village.

Het restuarant Colonel Hathi's Pizza Outpost in Adventureland zal binnenkort getransformeerd worden naar een volledig nieuw thema. Helaas hebben we het nieuwe thema niet te horen gekregen.

Op onze Facebookpagina konden we het al vertellen, maar vanaf 27 juli kan je weer het 'Le Rendez-Vous Gourmand' festival gaan beleven. Je kunt weer allerlei lekkernijen proeven uit de Franse, maar deze keer uit de Europese keuken. Dit jaar zullen er 6 kraampjes meer te vinden zijn dan vorig jaar.

Le Rendez-Vous Gourmand in Disneyland Paris