Een maand geleden werd er op de D23 Expo in Anaheim maar weinig aangekondigd voor Disneyland Paris. Geen nieuwe concept arts voor de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park of een update rond de vernieuwing van Disney Village. De verwachtingen voor vandaag waren dan ook hoog tijdens de Disneyland Paris Madia Expo 2020. In Hôtel Salomon de Rothschild vlakbij de Arc de Triomphe midden in Parijs, vond vanochtend namelijk een speciale presentatie plaats over de toekomstplannen van Disneyland Paris. Benieuwd wat er allemaal is aangekondigd? Wij nemen alle nieuwtjes even met je door.

Marvel Campus

De Marvel Campus wordt het nieuwe Marvel gebied aan de linkerkant van het Walt Disney Studios Park. Op dit moment wordt er flink gebouwd aan de nieuwe attracties waaronder de ombouw van de Rock ‘n’Rollercoaster naar een Iron Man Coaster. Ook krijgen we een unieke Spiderman attractie op de plek van Armageddon. De nieuwe concept art die we vandaag te zien hebben gekregen ziet er in ieder geval goed uit!

Marvel Campus in Disneyland Paris

Het Frozen gebied in het Walt Disney Studios Park

Het moment waar we allemaal op zaten te wachten. Nieuwe tekeningen van de uitbreidingen van het Walt Disney Studios Park na de oplevering van de Marvel Campus. Vandaag kregen we de eerste close up concept art van het Frozen gebied te zien. Ook is bekend gemaakt dat er een attractie, een winkel en een restaurant in Arendelle komt. De concept art doet ons een beetje denken aan Tokio Disney Sea en dat is zeker niet verkeerd.

Het nieuwe Frozen gebied in Disneyland Paris

Ook hebben we meer te horen gekregen over het Frozen seizoen wat op 11 januari start en weten we meer over de nieuwe Frozen Celebration attractie. Meer daarover lees je hier.

Disney Junior Live on Stage

Met de ombouw van de linker kant van het Walt Disney Studios Park naar de Marvel Campus, wordt ook het Production Courtyard gedeelte wat voor het toekomstige Marvel gebied ligt aangepakt. De show Disney Junior Live on Stage wordt namelijk vernieuwd. Vandaag kregen we de eerste concept art te zien van het nieuwe podium wat in dezelfde steampunk stijl is ontworpen als Mickey and the Magician. Tijdens de show kun je dansen en zingen samen met Mickey, Minnie en al hun vrienden van Disney Junior. De vernieuwde show zal vanaf aankomende lente te zien zijn.

Het nieuwe Disney Junior Live on Stage in Disneyland Paris

The Twilight Zone Tower of Terror - A New Dimension of Chill

Vanaf 28 september kun je drie angstaanjagende nieuwe ervaringen ontdekken in The Twilight Zone Tower of Terror. Elke liftschacht krijgt namelijk een eigen verhaal en een eigen rit. Meer over de vernieuwing van de Tower lees je hier in een apart artikel.

The Twilight Zone Tower of Terror - A New Dimension of Chill in Disneyland Paris

Disneyland Paris Princess Run

Dit jaar wordt in september voor de 4e keer het Disneyland Paris Run Weekend gehouden. Volgend jaar zal er een extra evenement bij komen van 8 tot 10 mei. De Disneyland Paris Princess Run zal een magische ervaring worden met alle extra’s die we van een RunDisney weekend mogen verwachten. Wanneer de inschrijving start weten we niet. RunDisney France kennende zal dat ook nog wel even duren.

Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

Het vernieuwde Hotel New York zal in de zomer van 2020 openen, een exacte datum hebben we nog niet gekregen. Wel is bekendgemaakt dat je vanaf 5 november van dit jaar al een kamer kunt boeken in het nieuwe Marvel hotel. Rond die datum weten we dan waarschijnlijk ook meer over de opening van het hotel.

Tijdens de presentatie werden vooral concept arts getoond die we al kende en die je ook hier terug kunt vinden. Enkele nieuwe concept arts zie je hieronder. Ook is bekend gemaakt dat er ruim 300 Marvel kunstwerken te zien zijn in het hotel en dat er naast de reguliere kamers 2 presidentiele suites komen, 25 suites en 65 kamers voor de Empire State Club.

Disney’s Hotel New York – The Art of Marve in Disneyland Paris

Disney’s Hotel New York – The Art of Marve in Disneyland Paris

Er is nog veel meer bekend gemaakt rond het nieuwe Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Omdat er zo veel nieuwtjes zijn aangekondigd komt hier snel een extra artikel over.

Terugkerende evenementen

Tijdens de expo werden ook een aantal evenementen aangekondigd die al eerder op de kalender van Disneyland Paris hebben gestaan. Zo keert Electroland terug tijdens het weekend van 4 juli. Waarschijnlijk weer twee dagen net zoals dit jaar.

De Magical Pride krijgt een tweede editie op 6 juni. De dag zal weer volledig in het teken staan van de divesiteit en waarschijnlijk krijgen we weer een mooie parade te zien op die dag. De Disneyland Paris Leaders Cup LNB keert in 2020 ook weer terug in Disney Village en zal plaatsvinden van 15 t/m 17 februari.

Er waren ook twee opvallende afwezige bij de presentatie rond de evenementen. Er is niks gezegd over een 3e editie van Disney Loves Jazz en of het Le Rendez-vous Gourmand foodfestival terug komt is ook niet bekend geworden.

De seizoenen van 2020

Disneyland Paris staat natuurlijk bekend om de seizoenen die je in de parken kunt beleven. Bij deze een overzicht van de seizoenen in 2020:

Seizoenen 2020 in Disneyland Paris

Voordelig naar Disneyland Paris

Met al deze nieuwigheden heb je waarschijnlijk extra veel zin om naar Disneyland Paris te gaan. Op onze speciale aanbiedingen pagina die je hier kunt vinden, hebben we alle aanbiedingen van Disneyland Paris, maar ook van andere reisaanbieders verzameld. Zo kun je extra voordelig naar Disneyland Paris!


SintSint