Volg hier alle updates rond de maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus.
Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor meer updates.

Update vrijdag 16 oktober 2020 - 17:30

Avondklok in Disneyland Paris

Vanaf morgen zal in een aantal grote steden in Frankrijk waaronder Parijs een avondklok gelden voor de komende vier weken. De avondklok is van kracht van 21.00 uur tot 6.00 uur. Dat betekend dat de restaurants en shops in Disney Village om 21:00 zullen sluiten. Billy Bob’s en de Sports Bar zullen de gehele dag gesloten zijn.


Update vrijdag 9 oktober 2020 - 22:40

Geen Thalys naar Disneyland Paris tot 13 maart 2021

Thalys heeft zojuist bekendgemaakt dat de directe treindienst vanuit Nederland en België naar Disneyland Paris (station Marne-la-Vallée) niet zal rijden tot 13 maart 2021. Eerder was deze maatregel van kracht tot 12 december 2020. Ook zal er geen dienst rijden naar Paris-Charles de Gaulle-luchthaven.

Voor zover bij ons bekend blijft de TGV wel (met een beperkte dienst) rijden. De SNCF geeft aan dat de treinen van TGV Inoui, Intercités en OUIGO die beschikbaar zijn voor reservering gegarandeerd rijden. Treintickets die je kunt boeken op NS International kun je dus ook daadwerkelijk gebruiken.

Wil je Disneyland Paris bezoeken per trein? Hier vind je meer informatie.


Update dinsdag 29 september 2020 - 17:30

Disneyland Paris introduceert de Standby Pass

Vanaf 6 oktober start Disneyland Paris met een test in de Disneyland Paris App. Je kunt vanaf dan een Standby Pass reserveren voor een attractie. Met een Standby Pass reserveer je een tijdvak voor het binnen gaan van de reguliere wachtrij. Hierdoor is het aantal mensen in de wachtrij beter te handhaven.

Lees hier meer over de Standby Pass in Disneyland Paris

Disneyland Paris introduceert de Standby Pass


Update zaterdag 19 september 2020 - 15:00

Disney's Vuurwerk Festival is geannuleerd

Slecht nieuws vanuit Disneyland Paris. De jaarlijkse vuurwerk spektakelshow op Lake Disney in november is afgelast. De shows die dit jaar op 4, 6 en 9 november 2020 gepland stonden op het meer van Disney Village gaan niet door. Ook de viering van nieuwjaar in Disney Village is geannuleerd.

De actie die OAD had voor dit evenement is nog steeds te boeken, maar uiteraard zonder show op Lake Disney. De actie vind je hier. Wil je meer weten over Disney's Vuurwerk Festival, dan vind je hier een artikel op onze site.

Disney’s Magical Fireworks and Bonfire in Disneyland Paris


Update dinsdag 15 september 2020 - 15:00

Nieuwe openingstijden Disneyland Paris

Door de lage bezoekersaantallen en aangezien de vakanties weer zijn afgelopen schroeft Disneyland Paris de openingstijden terug. De onderstaande openingstijden zullen gaan gelden vanaf 4 oktober 2020.

Walt Disney Studios park
- Op doordeweekse dagen geopend van 11:00 tot 16:00
- In schoolvakanties en in het weekend van 09:30 tot 18:00

Disneyland Park
- Op doordeweekse dagen geopend van 09:30 tot 18:00
- Zondagen geopend van 09:30 tot 19:00
- In schoolvakanties en op zaterdagen van 09:30 tot 20:00

Disney Village
- Winkels en Disney restaurants zijn geopend van 17:00 tot 22:00 (met uitzondering van Annette's in het weekend, dit restaurant zal geopend zijn voor de lunch)
- Restaurants van externe partijen zoals Starbucks, Five Guys, McDonalds, Vapiano, ed. Hanteren hun eigen openingstijden.

De Extra Magic Time zal vanaf 4 oktober alleen beschikbaar zijn in het Disneyland Park van 08:30 tot 09:30. Of er nog wijzigingen gemaakt gaan worden in het aantal attracties dat tijdens de Extra Magic Time open zal zijn is nog niet bekend. Hou onze social media kanalen in de gaten voor meer updates hierover.


Update woensdag 15 juli 2020 - 10:00

Disneyland Paris is weer geopend!

Het kan je natuurlijk niet ontgaan zijn dat Disneyland Paris vandaag weer geopend is. Tijd voor feest dus! Ben je van plan om binnenkort naar het meest magische land van Europa te gaan, blijf dan op de hoogte van alle maatregelen door deze pagina in de gaten te houden. Nog op zoek naar een goede aanbieding? Kijk dan hier op onze speciale aanbiedingen pagina.

Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus


Update donderdag 2 juli 2020 - 23:00

Disneyland Paris opent weer, welke hotels zijn open?

Disneyland Paris opent weer op 15 juli! Misschien ben je nog aan het zoeken naar een hotel voor je volgende trip. We hebben een handig overzicht gemaakt waar je kunt zien wanneer alle hotels rond Disneyland Paris openen.

Het overzicht vind je hier

Disneyland Paris opent op 15 juli


Update donderdag 2 juli 2020 - 16:00

Reservatiesysteem is geopend

Zojuist heeft Disneyland Paris het reservatiesysteem geopend zodat je een dagje in de parken kunt reserveren na 15 juli. Let op, als je een pakket hebt geboekt inclusief tickets is het niet nodig om alsnog een plekje te reserveren. Reserveren is alleen nodig als je losse tickets of een abonnement hebt.

Klik hier om te reserveren
Op dit moment kun je een bezoek reserveren tot 30 oktober 2020


Update maandag 22 juni 2020 - 21:00

Disneyland Paris opent op 15 juli!

Ja je leest het goed! Disneyland Paris gaat weer open op 15 juli. We hebben alles wat je moet weten verzameld in een apart artikel op de website

Het artikel vind je hier

Disneyland Paris opent op 15 juli


Update woensdag 10 juni 2020 - 12:20

Disneyland Paris Run Weekend is afgelast

Helaas heeft Disneyland Paris zojuist bekend gemaakt dat het Disneyland Paris Run Weekend van 24 t/m 27 september 2020 niet door zal gaan. Dit jaar dus geen 5e halve marathon door de Disney parken. Het was een van de weinige evenementen die nog op de agenda stonden voor dit jaar. Het evenement zal verplaatst worden naar de herfst van 2021. Meer informatie zal snel volgen.

Geboekte pakketten zullen terugbetaald worden zoals ook bij het Disneyland Paris Princess Run is gebeurd. Mocht je een pakket geboekt hebben bij bijvoorbeeld Loopreizen.nl, dan raden we aan daar te informeren over een terugbetaling van het bedrag. Je hebt eventueel ook de mogelijkheid om je geboekte entree en hotel te behouden. Alleen de kosten voor de run worden dan teruggestort.


Update donderdag 28 mei 2020 - 19:00

Disneyland Paris mag open vanaf 22 juni

Vandaag heeft de Franse regering een aantal versoepelingen aangekondigd die vanaf volgende maand van kracht zullen zijn. Vanuit Disneyland Paris is er nog geen officieel bericht gekomen, maar de regelgeving laat het toe om het park na 22 juni weer te openen voor publiek. Dit zijn een aantal belangrijke data die komende tijd voor versoepelingen zullen zorgen in Frankrijk.

Op 2 juni mogen openbare gelegenheden zoals scholen, restaurants, bars, bioscopen en zwembaden weer open in een groot gedeelte van Frankrijk. Uiteraard met vergelijkbare maatregelen zoals we die in Nederland kennen. Ook pretparken mogen dan weer open, maar doordat de maatregelen voor de regio waar Parijs in ligt later versoepeld gaan worden, moet Disneyland Paris nog even wachten. Op 15 juni zal de reisbeperkingen tussen EU-landen worden opgeheven. Dit wel onder de voorwaarden dat de gezondheidssituatie dit toelaat. Ook de restrictie om verder dan 100 kilometer te verplaatsen in Frankrijk zal worden opgeheven

Het is voor Disneyland Parijs toegestaan om op 22 juni te openen. De versoepelingen zullen in de regio Île-de-France waar Disneyland Paris ligt wat later van kracht zijn omdat er in deze regio op dit moment nog een hoger risico aanwezig is. Het is op dit moment vooral afwachten of de versoepelingen ook daadwerkelijk door zullen gaan en we nachten natuurlijk met smart op een statement vanuit Disneyland Paris


Update zaterdag 16 mei 2020 - 18:30

Een heel klein deel van Disney Village is geopend

We zouden natuurlijk het liefst melden dat een deel van het resort weer geopend is. Dat is deels waar, maar de opening is minder groot dan je zou denken. Er is namelijk met dranghekken een looproute gecreëerd tussen de beide busstations van Disneyland Paris.

Het treinstation en de twee busstations (een voor het station en een aan de andere kant van Disney Village bij Vapiano) worden niet alleen gebruikt door de bezoekers aan Disneyland Paris. Er zijn veel mensen die in de omgeving wonen die het station en de busstations gebruiken om bij hun werk te komen in Parijs en de dorpen in de omgeving. Door deze looproute kunnen zij weer de overstap weer maken tussen beide ov haltes van Disney Village.

Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus

Foto: DLP Report


Update donderdag 14 mei 2020 - 16:30

Gaat Disneyland Paris open op 15 juli?

Nu Shanghai Disneyland deze week weer geopend is vragen veel Disney fans zich af wanneer de andere parken open zullen gaan. Wij kijken dan met name naar Disneyland Paris natuurlijk. De afgelopen dagen is er een datum die steeds meer naar voren komt en dat is woensdag 15 juli, maar waar komt deze speculatie vandaan?

Op dit moment kun je boekingen bij Disneyland Paris kosteloos annuleren, maar boekingen na 14 juli blijven tot nu toe gewoon geldig. Dit kan een indicatie kan zijn dat ze op 15 juli rekenen als datum voor het heropenen van het resort. Dit is natuurlijk een vrij losse manier van het lezen van deze voorwaarden, maar 15 juli wordt op meer manieren als openingsdatum genoemd.

Op Twitter zien we steeds meer speculaties over deze datum. Een volger van MagischeNachten sprak woensdag met een medewerker aan de telefoon. Deze medewerker gaf aan dat ze er naar streven om 15 juli weer te openen. Zoals al duidelijk aangegeven in deze update is het puur nattevingerwerk, maar wie weet zit er een kern van waarheid in.

Disneyland Hotel in Disneyland Paris


Update woensdag 6 mei 2020 - 10:15

Opening Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel uitgesteld

Disneyland Paris heeft de opening van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel uitgesteld. De opening zou op 15 juni plaatsvinden. Doordat de werkzaamheden de afgelopen volledig weken stil hebben gelegen zal het hotel niet op tijd af zijn.

Ook de voorwaarden om je huidige boeking bij Disneyland Paris aan te passen of te annuleren zijn gewijzigd. Bij boekingen met aankomst voor 14 juli kun je er voor kiezen om je geld terug te laten storten of om een voucher te krijgen voor hetzelfde bedrag die 18 maanden geldig zal zijn. Als je een boeking voor Disney's Hotel New York - The Art of Marvel had, zijn deze twee opties van toepassing op boekingen van 15 juni t/m 31 oktober. Boekingen na 14 juli in een van de andere Disney Hotels blijven nog steeds geldig, maar je kunt er voor kiezen om deze kosteloos te annuleren of te verplaatsen.

Meer informatie vind je hier op de site van Disneyland Paris.


Update zaterdag 25 april 2020 - 12:30

Opent Disneyland Paris pas weer in 2021?

Eigenlijk houden we de speculaties en het natte vingerwerk nooit zo in de gaten, maar de laatste dagen duiken er toch steeds vaker nieuwsberichten op bij nieuwssites over de opening van Disneyland Paris in 2021. Vanuit The Walt Disney Company is hier nog geen enkele bevestiging over gekomen en de artikelen worden vaak dan ook gebaseerd op uitspraken van slechts een persoon. In veel gevallen gaat het om een financieel directeur of investeerder die grotendeels zijn eigen bevindingen uit in een opgemaakte analyse. In onze ogen dus vooral een bericht om bezoekers naar de nieuwssite te lokken en om het onderzoeksbureau in kwestie wat naamsbekendheid te geven.

Oud CEO en tegenwoordig of ook weer een soort van CEO Bob Iger (het is ingewikkeld) heeft al laten weten de parken zo snel mogelijk te open wanneer dat uiteraard toelaatbaar is met alle controles en maatregelen die daarbij horen. Shanghai Disneyland maakt zich bijvoorbeeld langzaam op voor een opening en is al testen gestart met bezoekers en heeft de parades alweer laten rijden. Waar in sommige nieuwsberichten zoals in het AD wordt gesproken over "Disneyparken wereldwijd waarschijnlijk pas in 2021 weer open" lijkt dus al niet op te gaan.

Wanneer Disneyland Paris opent weten we nog niet en gezien de maatregelen van de Franse regering kan het ook nog wel even duren. Geloof vooral de informatie die vanuit Disneyland Paris zelf naar buiten komt ookal is dat soms maar met mondjesmaat. Uiteraard kan het zijn dat het park tot 2021 dicht blijft, maar we weten het pas zeker als we het van Natacha Rafalski, de CEO van Disneyland Paris, te horen krijgen.

Blijf gezond, blijf thuis en hopelijk zien we elkaar snel in de Disney Parken! Kijk tot die tijd zeker hier op de site van Disneyland Paris. Je kunt er veel leuke doe dingetjes voor thuis vinden!

Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus


Update woensdag 15 april 2020 - 14:30

Electroland en de Disneyland Paris Pride verplaatst naar 2021

We zagen het afgelopen maandag eigenlijk al wel aankomen maar nu heeft Disneyland Paris officieel bevestigd dat Electroland en de Disneyland Paris Pride dit jaar helaas niet door gaan. De evenementen worden verschoven naar 2021. De Disneyland Pride zal plaatsvinden op 12 juni 2021 en Electroland op 2,3 en 4 juli 2021. Of de artiesten die dit jaar zouden optreden dan weer op de line-up staan is op dit moment niet bekend.

Alle toegangskaarten en hotel boekingen worden in de komende dagen terugbetaald. Je kunt je tickets dus niet bewaren tot 2021.


Update maandag 13 april 2020 - 13:30

Welke nieuwigheden missen we nu in Disneyland Paris?

Nu Disneyland Paris tot nader orde gesloten is missen we een hoop nieuwigheden die rond deze tijd hadden moeten openen of plaatsvinden. In een nieuw artikel op onze website zie je welke nieuwe evenementen, attracties en show dat zijn.

Het artikel vind je hier

Hotel New York in Disneyland Paris


Update vrijdag 10 april 2020 - 15:00

Maandelijkse incasso jaarpassen stopgezet

Vanaf april worden de maandelijkse incasso's van de jaarkaarten stopgezet. Mocht je dus je jaarkaart per maand betalen, dan zal Disneyland Paris de komende tijd geen geld van je rekening afschrijven. Betalingen zullen een maand nadat het resort weer geopend zal zijn opnieuw worden opgestart.

Zoals we hier in deze blog eerder al schreven zal de geldigheid van je jaarkaart verlengd worden met het aantal dagen dat Disneyland Paris gesloten zal zijn. Dit zal automatisch verwerkt worden in het systeem van Disneyland Paris.


Update maandag 30 maart 2020 - 12:00

Disneyland Paris tot nader orde gesloten

Zoals verwacht zullen beide parken, de hotels en Disney Village nog wel even gesloten blijven. Het statement dat het park tot het einde van deze maand gesloten zou blijven van de site verwijderd. Het resort blijft nu tot nader orde gesloten. Zodra we meer weten lees je het hier!

Het Marvel Season of Super Heroes is volledig komen te vervallen net zoals de Disneyland Paris Princess Run in mei. Disneyland Paris heeft een speciale FAQ pagina geopend voor al je vragen voor al geboekte reizen en tickets. De pagina vind je hier.

Its a small world in Disneyland Paris


Update woensdag 25 maart 2020 - 16:00

Disneyland Paris Princess Run is afgelast

Het Disneyland Paris Princess Run weekend van 8 t/m 10 mei 2020 is door de maatregelen rond het coronavirus afgelast. Alle aangeschafte startbewijzen en hotelreserveringen zullen geannuleerd worden en iedereen krijgt zijn of haar geld teruggestort op de rekening waarmee de aankoop is gedaan. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om je boeking om te zetten voor het halve marathon weekend in september. Klik hier voor meer informatie vanuit de organisatie.

Wat er met de sluiting van beide parken gaat gebeuren is op dit niet bekend. De enige informatie die Disneyland Paris naar buiten heeft gebracht is dat de parken, Disney Village en de Disney Hotels gesloten blijven tot het einde van deze maand.


Update zaterdag 21 maart 2020 - 09:00

Faillissement dreigt voor Vapiano

Disneyland Paris is op dit moment gesloten tot minstens het einde van deze maand. De kans is natuurlijk groot dat dit verlengd gaat worden. Wereldwijd worden een hoop maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zoals het sluiten van de horeca. Een maatregel die veel ondernemers hard raakt zoals de keten Vapiano die ook een vestiging heeft in Disney Village en Villages Nature.

De Duitse restaurantketen heeft gisteren aangegeven staatssteun nodig te hebben om faillissement af te wenden. Vapiano heeft daarvoor de aanvraag gedaan, maar tot die tijd is de toekomst van alle restaurants onzeker.


Update zondag 15 maart 2020 - 11:00

Ook de Disney Hotels sluiten

Aanvulling: Ook Villages Nature heeft bekend gemaakt gesloten te zullen zijn vanaf vandaag.

Vanaf vandaag zal zo goed als het gehele resort van Disneyland Paris gesloten zijn tot eind maart. Na de sluiting van de beide parken op zaterdag en de sluiting van Disney Village op zondag zullen nu ook de Disney Hotels gaan sluiten. De hotels sluiten nadat de huidige gasten vertrokken zijn.

Als je een reservering bij een Disney Hotel hebt terwijl de parken gesloten zijn, worden er t/m 15 april geen wijzigings- en annuleringskosten in rekening gebracht. Je kunt je bezoek uitstellen t/m 15 oktober 2020. Als je tussen 1 april en 1 juni aankomt is dit aanbod nog steeds van toepassing, maar eventueel bijgeboekt vervoer kan dan niet kosteloos worden geannuleerd of verplaatst. Let op, dit is alleen van toepassing als je bij Disneyland Paris zelf hebt geboekt. Heb je geboekt via een reisbureau zoals Booking.com of Oad? Dan kunnen er andere voorwaarden aan verbonden zijn.

Mocht je vragen hebben? Dan vraag Disneyland Paris geduldig te zijn. Ze krijg op dit moment veel telefoontjes. Zo veel zelfs dat het noodnummer in de buurt van Disneyland Paris slecht bereikbaar is. Disneyland Paris heeft een tijdelijke pagina op de website geopend die je helpt met huidige hotel reservaties. Je vindt deze pagina op contact.disneylandparis.com/en/. Kijk ook zeker naar deze FAQ pagina. Heb je geboekt via een reisorganisatie? Neem dan met hun contact op.


Update zaterdag 14 maart 2020 - 23:30

OOK DISNEY VILLAGE SLUIT

De Franse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat alle restaurants, cafés, bioscopen en 'niet-essentiële' winkels moeten sluiten. Na de beide Disney Parken in Disneyland Paris zullen dus ook alle winkels, restaurants en andere gelegenheden in Disney Village vanaf morgen gesloten zijn.

Waarschijnlijk zullen ook de Disney hotels sluiten. Hier is op dit moment nog geen officieel nieuws over.

Disney Village in Disneyland Paris


Update zaterdag 14 maart 2020 - 21:25

Bioscoop in Disney Village en eerste partner hotel gesloten

Door nieuwe maatregelen vanuit de Franse regering heeft Pathe Gaumont in Disney Village deze avond de deuren gesloten. Het kan dus niet lang duren voor Disneyland Paris aangeeft dat heel Disney Village op slot gaat. Restaurants, cafés, bioscopen en 'niet-essentiële' winkels dienen namelijk dit weekend gesloten te worden.

Ook partner hotel Campanile Val de France is per direct gesloten en is daarmee het eerste hotel bij Disneyland Paris dat gesloten is.


Update zaterdag 14 maart 2020 - 18:25

Jaarkaarten worden automatisch verlengd

Gisteren werd al onofficieel bekend gemaakt dat alle jaarkaarten verlengd zouden worden door de sluiting van Disneyland Paris op dit moment. Deze avond kwam Disneyland Paris met een officieel statement met daarin de spelregels. Alle jaarkaarten die op dit moment geldig zijn zullen verlengd worden met het aantal dagen dat beide parken dicht zijn. Deze verlenging zal automatisch in het systeem van Disneyland Paris doorgevoerd worden. Abonnementhouders zijn deze avond per e-mail op de hoogte gesteld.

Als je abonnement verloopt tijdens de sluiting van beide parken. Dan kun je je jaarkaart binnen 2 maanden nadat de parken weer geopend zijn alsnog verlegen aan de kassa. Op die manier kun je alsnog gebruik maken van de 4 maanden die je gratis krijgt bij het verlengen van een jaarkaart.


Update zaterdag 14 maart 2020 - 11:30

Een stil Disneyland Park

Vanaf vandaag zijn beide parken in Disneyland Paris gesloten tot eind maart. Dat zorgt natuurlijk voor een akelig stil Disneyland Park. Simon van het YouTubekanaal Themepark Adventures maakte zojuist deze mooie stille plaatjes.

Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus Kijk voor meer foto's ook op het Twitterkanaal van Simon!


Update vrijdag 13 maart 2020 - 23:15

DISNEYLAND PARIS IS PER DIRECT GESLOTEN

Aanvulling: Op zaterdagavond is ook bekend geworden dat Disney Village zal sluiten.

Na eerdere berichtgeving dat Disneyland Paris de deuren op zondagavond zou gaan sluiten, is zojuist bekend gemaakt dat de beide parken per direct gesloten zijn tot eind maart. Disney Village en de hotels blijven vooralsnog toegankelijk.


Update vrijdag 13 maart 2020 - 17:00

PanaoraMagique en overbelaste telefoonlijnen

De geplande heropening van de PanoraMagique op 21 maart is ook uitgesteld tot de heropening van de beide Disney Parken.

Heb je een boeking bij Disneyland Paris zelf met aankomst voor 1 juni 2020? Dan kun je voor 15 april 2020 kosteloos je boeking annuleren. Er worden geen wijzigings- en annuleringskosten in rekening gebracht. Door de vele telefoontjes die Disneyland Paris nu krijgt zijn de telefoonlijnen flinke overbelast waardoor het noodnummer in het gebied niet goed bereikbaar is. Disneyland Paris raad op dit moment aan om volgende week te bellen.

PanoraMagique in Disneyland ParisBlijf op de hoogte en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

We blijven de ontwikkelingen in Disneyland Paris natuurlijk op de voet volgen. Blijft helemaal up-to-date door ons te volgen op onze verschillende social media kanalen.

Twitter
Facebook
Instagram


SintSint