Volg hier alle updates rond de maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus.
Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram voor meer updates.

Update maandag 30 maart 2020 - 12:00

Disneyland Paris tot nader orde gesloten

Zoals verwacht zullen beide parken, de hotels en Disney Village nog wel even gesloten blijven. Het statement dat het park tot het einde van deze maand gesloten zou blijven van de site verwijderd. Het resort blijft nu tot nader orde gesloten. Zodra we meer weten lees je het hier!

Het Marvel Season of Super Heroes is volledig komen te vervallen net zoals de Disneyland Paris Princess Run in mei. Disneyland Paris heeft een speciale FAQ pagina geopend voor al je vragen voor al geboekte reizen en tickets. De pagina vind je hier.

Its a small world in Disneyland Paris


Update zaterdag 28 maart 2020 - 15:00

Tot en met 30 april geen Thalys tussen Amsterdam en Parijs

Thalys heeft zojuist bekend gemaakt dat er vanaf dinsdag 31 maart tot en met donderdag 30 april geen directe Thalys tussen Nederland en Parijs zal rijden. Ook niet naar Disneyland Paris dus. Wel zal er 1 maal per dag een Thalys naar Brussel-Zuid rijden. Vanaf Brussel-Zuid rijdt ook een maal per dag een Thalys naar Parijs. Kaarten door deze speciale dienstregeling zijn pas vanaf 30 maart te koop.

Elke reis die al is geboekt in deze periode is gratis uit te stellen tot een jaar in de toekomst. Tickets annuleren is ook mogelijk, neem dan wel voor 15 mei contact op met het Contact Center van Thalys. Het Nederlandse telefoonnummer is +31 30 23 000 23, het Belgische nummer is +32 2 808 19 17. Heb je tickets voor de Thalys geboekt via Disneyland Paris, Oad of een andere organisatie? Dan dien je met hun contact op te nemen.


Update vrijdag 27 maart 2020 - 17:30

Disneyland Paris gesloten tot 15 april

Aanvulling: Disneyland Paris heeft besloten het resort tot nader orde te sluiten.

Zojuist heeft de Franse regering bekend gemaakt dat de lockdown in het land verlengd zal worden met twee weken om het coronavirus verder in te dammen. Dit betekend dus ook dat de Disney parken, hotels en Disney Village tot deze datum gesloten zullen blijven.

Vanuit Disneyland Paris is nog geen officieel statement gekomen. Wanneer er vanuit Disneyland Paris meer informatie komt over de sluiting en de geboekte reizen lees je het hier op onze website.


Update woensdag 25 maart 2020 - 16:00

Disneyland Paris Princess Run is afgelast

Het Disneyland Paris Princess Run weekend van 8 t/m 10 mei 2020 is door de maatregelen rond het coronavirus afgelast. Alle aangeschafte startbewijzen en hotelreserveringen zullen geannuleerd worden en iedereen krijgt zijn of haar geld teruggestort op de rekening waarmee de aankoop is gedaan. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om je boeking om te zetten voor het halve marathon weekend in september. Klik hier voor meer informatie vanuit de organisatie.

Wat er met de sluiting van beide parken gaat gebeuren is op dit niet bekend. De enige informatie die Disneyland Paris naar buiten heeft gebracht is dat de parken, Disney Village en de Disney Hotels gesloten blijven tot het einde van deze maand.


Update zaterdag 21 maart 2020 - 09:00

Faillissement dreigt voor Vapiano

Disneyland Paris is op dit moment gesloten tot minstens het einde van deze maand. De kans is natuurlijk groot dat dit verlengd gaat worden. Wereldwijd worden een hoop maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zoals het sluiten van de horeca. Een maatregel die veel ondernemers hard raakt zoals de keten Vapiano die ook een vestiging heeft in Disney Village en Villages Nature.

De Duitse restaurantketen heeft gisteren aangegeven staatssteun nodig te hebben om faillissement af te wenden. Vapiano heeft daarvoor de aanvraag gedaan, maar tot die tijd is de toekomst van alle restaurants onzeker.


Update zondag 15 maart 2020 - 11:00

Ook de Disney Hotels sluiten

Aanvulling: Ook Villages Nature heeft bekend gemaakt gesloten te zullen zijn tot 15 april.

Vanaf vandaag zal zo goed als het gehele resort van Disneyland Paris gesloten zijn tot eind maart. Na de sluiting van de beide parken op zaterdag en de sluiting van Disney Village op zondag zullen nu ook de Disney Hotels gaan sluiten. De hotels sluiten nadat de huidige gasten vertrokken zijn.

Als je een reservering bij een Disney Hotel hebt terwijl de parken gesloten zijn, worden er t/m 15 april geen wijzigings- en annuleringskosten in rekening gebracht. Je kunt je bezoek uitstellen t/m 15 oktober 2020. Als je tussen 1 april en 1 juni aankomt is dit aanbod nog steeds van toepassing, maar eventueel bijgeboekt vervoer kan dan niet kosteloos worden geannuleerd of verplaatst. Let op, dit is alleen van toepassing als je bij Disneyland Paris zelf hebt geboekt. Heb je geboekt via een reisbureau zoals Booking.com of Oad? Dan kunnen er andere voorwaarden aan verbonden zijn.

Mocht je vragen hebben? Dan vraag Disneyland Paris geduldig te zijn. Ze krijg op dit moment veel telefoontjes. Zo veel zelfs dat het noodnummer in de buurt van Disneyland Paris slecht bereikbaar is. Disneyland Paris heeft een tijdelijke pagina op de website geopend die je helpt met huidige hotel reservaties. Je vindt deze pagina op contact.disneylandparis.com/en/. Kijk ook zeker naar deze FAQ pagina. Heb je geboekt via een reisorganisatie? Neem dan met hun contact op.


Update zaterdag 14 maart 2020 - 23:30

OOK DISNEY VILLAGE SLUIT

De Franse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat alle restaurants, cafés, bioscopen en 'niet-essentiële' winkels moeten sluiten. Na de beide Disney Parken in Disneyland Paris zullen dus ook alle winkels, restaurants en andere gelegenheden in Disney Village vanaf morgen gesloten zijn.

Waarschijnlijk zullen ook de Disney hotels sluiten. Hier is op dit moment nog geen officieel nieuws over.

Disney Village in Disneyland Paris


Update zaterdag 14 maart 2020 - 21:25

Bioscoop in Disney Village en eerste partner hotel gesloten

Door nieuwe maatregelen vanuit de Franse regering heeft Pathe Gaumont in Disney Village deze avond de deuren gesloten. Het kan dus niet lang duren voor Disneyland Paris aangeeft dat heel Disney Village op slot gaat. Restaurants, cafés, bioscopen en 'niet-essentiële' winkels dienen namelijk dit weekend gesloten te worden.

Ook partner hotel Campanile Val de France is per direct gesloten en is daarmee het eerste hotel bij Disneyland Paris dat gesloten is.


Update zaterdag 14 maart 2020 - 18:25

Jaarkaarten worden automatisch verlengd

Gisteren werd al onofficieel bekend gemaakt dat alle jaarkaarten verlengd zouden worden door de sluiting van Disneyland Paris op dit moment. Deze avond kwam Disneyland Paris met een officieel statement met daarin de spelregels. Alle jaarkaarten die op dit moment geldig zijn zullen verlengd worden met het aantal dagen dat beide parken dicht zijn. Deze verlenging zal automatisch in het systeem van Disneyland Paris doorgevoerd worden. Abonnementhouders zijn deze avond per e-mail op de hoogte gesteld.

Als je abonnement verloopt tijdens de sluiting van beide parken. Dan kun je je jaarkaart binnen 2 maanden nadat de parken weer geopend zijn alsnog verlegen aan de kassa. Op die manier kun je alsnog gebruik maken van de 4 maanden die je gratis krijgt bij het verlengen van een jaarkaart.


Update zaterdag 14 maart 2020 - 11:30

Een stil Disneyland Park

Vanaf vandaag zijn beide parken in Disneyland Paris gesloten tot eind maart. Dat zorgt natuurlijk voor een akelig stil Disneyland Park. Simon van het YouTubekanaal Themepark Adventures maakte zojuist deze mooie stille plaatjes.

Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus Kijk voor meer foto's ook op het Twitterkanaal van Simon!


Update vrijdag 13 maart 2020 - 23:15

DISNEYLAND PARIS IS PER DIRECT GESLOTEN

Aanvulling: Op zaterdagavond is ook bekend geworden dat Disney Village zal sluiten.

Na eerdere berichtgeving dat Disneyland Paris de deuren op zondagavond zou gaan sluiten, is zojuist bekend gemaakt dat de beide parken per direct gesloten zijn tot eind maart. Disney Village en de hotels blijven vooralsnog toegankelijk.


Update vrijdag 13 maart 2020 - 17:00

PanaoraMagique en overbelaste telefoonlijnen

Disneyland Paris sluit zondagavond tot eind maart ivm het coronavirus. De geplande heropening van de PanoraMagique op 21 maart is ook uitgesteld tot de heropening van de beide Disney Parken.

Heb je een boeking bij Disneyland Paris zelf met aankomst voor 1 juni 2020? Dan kun je voor 15 april 2020 kosteloos je boeking annuleren. Er worden geen wijzigings- en annuleringskosten in rekening gebracht. Door de vele telefoontjes die Disneyland Paris nu krijgt zijn de telefoonlijnen flinke overbelast waardoor het noodnummer in het gebied niet goed bereikbaar is. Disneyland Paris raad op dit moment aan om volgende week te bellen.

PanoraMagique in Disneyland Paris


Update vrijdag 13 maart 2020 - 08:00

DISNEYLAND PARIS SLUIT ZONDAG 15 MAART

Aanvulling: Disneyland Paris heeft besloten de parken toch per direct te sluiten.

Vandaag heeft de Walt Disney Company aangekondigd dat de Amerikaanse Disney resorts en Disneyland Paris vanaf zondagavond gesloten zullen zijn tot 31 maart. De hotels en Disney Village blijven geopend. Boekingen die direct bij Disneyland Paris zijn gedaan kunnen geannuleerd worden. Neem hiervoor contact op met Disneyland Paris via 0900-34763965 (1 euro per gesprek).


Maatregelen in Disneyland Paris ivm met het coronavirus

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook, Twitter en Instagram

We blijven de ontwikkelingen in Disneyland Paris natuurlijk op de voet volgen. Blijft helemaal up-to-date door ons te volgen op onze verschillende social media kanalen.

Twitter
Facebook
Instagram


SintSint