Wanneer Sinterklaas het land weer heeft verlaten en heel Nederland bezig is met het aankleden van de kerstboom, is het ook weer tijd voor het jaarlijkse bezoek van Disney On Ice aan Nederland. Dit jaar presenteert Disney On Ice de nieuwe show Magisch IJsfestival. De show is van 11 t/m 29 december te zien in ons land. Gisteren kregen we samen met een aantal andere fansites en blogs een kijkje achter de schermen tijdens de mediadag. We hebben verschillende schaatsers gesproken, hebben zelf even op het ijs gestaan en uiteraard hebben we aan het einde van de dag de show gezien die dit jaar langs Rotterdam en Utrecht trekt.

Disney On Ice presenteert Magisch IJsfestival

Een magisch kijkje achter de schermen

Dit jaar trekt het circus van Disney On Ice maar langs twee plekken in Nederland. Van 11 t/m 15 december is de show te zien in Rotterdam Ahoy en van 21 t/m 29 december in de Jaarbeurs Utrecht. Zoals voorgaande jaren is de show dit jaar dus niet te zien in Amsterdam. Gisteren waren we in Rotterdam en kregen we een leuk kijkje achter de schermen.

Wanneer je de schaatsers op het ijs ziet staan met alle decorstukken en attributen sta je er misschien niet bij stil hoeveel werk er in een show gaat zitten. Natuurlijk is de show een enorme productie met licht, geluid, vuurwerk en nog veel meer special effects, maar er komt veel meer bij kijken. Alle kleding en props worden ontworpen door een speciale afdeling en worden vervolgens gemaakt met materialen die tegen een stootje kunnen. De gietijzeren pan waarmee Rapunzel Flynn op zijn hoofd slaat, de bierpullen uit Belle en het Beest en de schelpen van Ariël zijn bijvoorbeeld gemaakt van een zeer licht schuimrubber. Zo kunnen de schaatsers ze net wat gemakkelijker meedragen als ze hun stunts uitvoeren op het ijs.

Disney On Ice presenteert Magisch IJsfestival

Tijdens ons kijkje backstage lieten verschillende schaatsers enkele elementen uit de show ziet die ze dagelijks uitvoeren op het ijs. Het vergt veel training en soms jaren aan ervaring. We doen het ze zelf niet na, maar toch hebben ook wij even een rondje gemaakt over het ijs. Niet op schaatsen, maar in de kar die je tijdens het deel van Rapunzel ook voorbij ziet komen.

Een Magisch IJsfestival

Zoals elk jaar keert Disney On Ice weer terug naar ons land met een nieuwe show. Dit jaar stond het thema van een Magisch IJsfestival centraal. Waar we vorig jaar tijdens Disney On Ice presenteert Betoverde Werelden veel van Mickey en Minnie te zien kregen, hadden ze dit jaar maar een minimale rol tijdens de show. De opzet van het Magische IJsfestival was dat Mickey en Minnie een soort talentenjacht organiseerde en ons zo langs verschillende verhalen voerde uit de Disney catalogus.

Tijdens de show zagen we een aantal bekende elementen uit de voorgaande shows. Zo zette Ariël weer de boel op stelten diep onder de zee en werd Rapunzel weer verliefd op Flynn. Dit jaar zagen we de show voor het eerst zonder Toy Story, maar wel met de verhalen uit Belle en het Beest en Moana (of Vaiana)! Vooral Moana en Maui konden rekenen op een warm onthaal van het publiek. Van ons mogen ze volgend jaar dus best wat meer 'nieuwe' Disney verhalen in de show stoppen.

Disney On Ice presenteert Magisch IJsfestival

Het dak eraf!

De finale van Disney On Ice presenteert Magisch IJsfestival werd uiteraard weer verzorgd door Elsa, Anna, Sven, Kristoff en Olaf. Waar bij de verhalen van De Kleine Zeemeermin, Moana, Belle en het Beest en Rapunzel soms wat flinke delen uit het verhaal werden weg gelaten, konden we bij Frozen rekenen op een vrij complete samenvatting van de eerste film. Gezien het enthousiasme van het publiek was dat gelukkig geen enkel probleem en werd het nummer Laat Het Los extra hard meegezongen.

Ergens hoopte we een beetje op materiaal uit Frozen 2, maar helaas. Hopelijk horen we volgend jaar de nummers zoals Een Onbekend Oord, Laat je Zien en Verdwaald. Een groot pluspunt aan het Frozen gedeelte van dit jaar is dat we eindelijk ook Sven op het ijs hebben gezien. Gelukkig ging het hem goed af, maar hij is natuurlijk wel wat ijs gewend.

Disney On Ice presenteert Magisch IJsfestival

Wil je meer zien van ons bezoek aan de mediadag? Kijk dan zeker even op onze Instagram. Daar hebben we de stories van gisteren opgeslagen zodat je al het backstage materiaal nogmaals kunt bekijken. Wil je zelf een bezoek brengen aan de show? Dat kan nog t/m 29 december. Kaarten koop je via www.disneyonice.nl.

Disney On Ice komt volgend jaar ook weer naar België. Van 19 t/m 23 februari kun je in de Lotto Arena in Antwerpen gaan genieten van Disney On Ice viert 100 jaar magie. Kaarten voor deze show kun je kopen via www.disneyonice.be.


ReizenReizen