Ratatouille Darkride voor 20e verjaardag Disneyland® Parijs
Eindelijk is er dan bekend wat de nieuwe grote attractie in Disneyland® Parijs gaat worden voor het 20 jarig bestaan van het Park: Ratatouille. Diverse bronnen laten nu namelijk weten dat de komst van deze nieuwe attractie in het Walt Disney Studios Park zo goed als zeker is.

De attractie zal voorzien zijn van de laatste technische snufjes: LPS (Local Positioning System) trackless ride technologie en in 3D! Bezoekers krijgen speciale 3D brillen op en zullen zo in de wereld van Rémy stappen d.m.v. 3D projecties geprojecteerd aan de binnenkant van een grote koepel waar de bezoekers in zullen zitten. In de attractie zullen gigantische Audio-Animatronics komen, zodat de bezoeker het idee krijgt gekrompen te zijn tot de grootte van een rat. Verder zal de thematisering een echt Parijs’ tintje krijgen: je waant je als het ware in de hoofdstad Parijs…..via de ingang naast Toy Story Playland kom je op een pleintje uit, bestraat met typische keitjes zoals in de hoofdstad, waar een winkel en toiletten zullen komen. Ook de attractie zelf ligt aan dit pleintje. In de wachtrij zul je een schitterend “uitzicht” over Parijs hebben en het idee hebben over de daken van de huizen in de stad te lopen…

Met de eerste grondwerkzaamheden is ondertussen begonnen: de bouw van zo’n grote attractie duurt namelijk meestal 2 jaar. De 20e verjaardag is op 12 april 2012 en dan zal de attractie nog niet klaar zijn: Ratatouille zal daarom in het “2e jaar” van het 20 jarig bestaan geopend worden. Dit heeft een boekhoudkundige reden: het fiscale jaar van Disneyland loopt in september af en de betaling van een nieuwe attractie gaat volgens de regels pas in vanaf het moment dat de attractie voor de bezoekers geopend is. Dit betekend dat het Park de enorme kosten door kan schuiven naar het fiscale jaar 2013. Hierdoor komt er in 2012 geld vrij voor de viering van het 20-jarig bestaan: bv. Een nieuwe parade/show of wellicht een andere nieuwe attractie (de upgrade van Star Tours naar Star Tours 2.0 zou kunnen). Hoe het ook precies uit gaat pakken met het 20-jarig bestaan: er wordt nu in ieder geval al hard gewerkt om de unieke attractie Ratatouille in 2013 te kunnen openen! Houd deze website in de gaten voor meer informatie.


Bronnen: http://dlrpfan.wordpress.com en http://disneyandmore.blogspot.com