- Let op, door het coronavirus is het tijdelijk niet mogelijk om gebruik te maken van Fastpass -

Vanaf 6 oktober 2020 start Disneyland Paris met een test in de Disneyland Paris app. Vanaf deze datum kun je namelijke en Standby Pass reserveren in de app. Wat dit precies is en wat het verschil is met de bestaande gratis Fastpass lees je hier in dit artikel.

Standby Pass in de Disneyland Paris App

Reserveer een plek in de wachtrij

Sinds de heropening van Disneyland Paris is het resort natuurlijk constant bezig om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Standby Pass gaat hierbij helpen doordat er beter gemonitord kan worden hoeveel mensen er in de wachtrij staan.

Met een Standby Pass reserveer je namelijk een tijdvak voor wanneer je de wachtrij mag betreden. Dit zullen tijdvakken zijn van 30 minuten. Een Standby Pass reserveer je eenvoudig in de al bestaande Disneyland Paris app. Let wel op dat je voor het reserveren van een Standby Pass een Disney account nodig hebt. Mocht je deze niet hebben, dan kun je die eenvoudig in de app aanmaken.

Een Standby Pass betekent dus niet dat je de wachtrij kunt overslaan net zoals bij een Fastpass. Je dient nog steeds in de rij te wachten. Meer over het verschil tussen deze twee diensten lees je onderaan dit artikel.

Welke attracties in Disneyland Paris krijgen Standby Pass?

Vanaf 6 oktober zal de test starten bij alleen Crush’s Coaster. In de weken na de start van de test zullen Dumbo the Flying Elephant, Peter Pan’s Flight, Big Thunder Mountain, Star Wars Hyperspace Mountain, Autopia, The Twilight Zone Tower of Terror en Ratatouille: The Adventure volgen.

Let op dat zodra het Standby Pass systeem is ingevoerd, de wachtrij alleen toegankelijk zal zijn als je een reservering in de app hebt gemaakt. Alleen in de ochtend en avond zal de reguliere wachtrij tijdelijk geopend zijn als je geen reservering hebt

Standby Pass in de Disneyland Paris App

Verschil tussen de Standby Pass en bestaande Fastpass

De invoer van de Standby Pass betekent niet dat de gratis Fastpass zal verdwijnen. Het zal nog steeds mogelijk zijn om een Fastpass te reserveren zodat je de wachtrij kunt overslaan. Dat is ook meteen het grote verschil tussen beide diensten. Met een Fastpass kun je de wachtrij overslaan, met een Standby Pass niet. Met een Standby Pass reserveer je een tijdvak wanneer je de wachtrij mag betreden. Het kan dus best zijn dat je nog even moet aanschuiven (wel met 1 meter er tussen natuurlijk) in de wachtrij voordat je in de attractie zit.

Een overeenkomst is dat je net zoals bij een Fastpass voor slechts een attractie per keer een Standby Pass kunt reserveren. Je kunt dus pas een nieuwe Standby Pass in de app reserveren wanneer het tijdvak van je vorige Standby Pass is versteken.

Wil je meer weten over de Fastpass in Disneyland Paris? Kijk dan hier op onze website voor meer informatie.

Zo reserveer je een Standby Pass

• Download de officiële Disneyland Paris app en maak een Disney Account aan als je deze nog niet hebt.
• Registreer je entreekaart of abonnement in je account.
• Klik op ‘Get a Standby Pass en volg de instructies (let op dat je echt fysiek in het park aanwezig moet zijn, anders werkt het niet).
• Kies een tijdvak van 30 minuten.
• Wanneer je tijdvak aan de beurt is laat je de QR code in de app zien aan de castmember aan de ingang (QR code kun je vinden in de 'wallet' in de app).
• Je krijgt nu toegang tot de reguliere wachtrij.


DierendagDierendag