Al voor het 5e jaar op rij strijkt Disney Sand Magic neer op het strand van Oostende. Dit jaar viert Mickey Mouse viert zijn 90ste verjaardag op het Zandsculpturenfestival. Het Zandsculpturenfestival in Oostende staat zelfs vermeld in het Guinness Book of Records sinds 2010 als grootste festival in z’n soort. Vanaf 23 juni tot en met 30 september 2018 kun je weer de mooiste Disney creaties in zand zien van.

Disney Sand Magic in Oostende

150 sculpturen

Circa 40 kunstenaars, afkomstig uit 12 verschillende landen, creëren uit niet minder dan 240 vrachtwagens Ardens grottenzand, een beeldengalerij van ruim 10.000 m² op het Groot Strand van het Oostende. Voorafgaand aan het festival wordt er dus flink gewerkt om de sculpturen van soms wel 12 meter hoog vorm te geven. De sculpturen zijn bestand tegen alle weersomstandigheden door een speciale coating. Vorig jaar zagen de sculpturen er aan het einde van het festival nog zo goed uit, dat het festival zelfs langer is open gebleven.

Het opbouwen van Disney Sand Magic in Oostende

Toegangkelijk voor iedereen

Speciaal aangelegde paden maken het festival volledig rolstoeltoegankelijk, het wandelparcours bedraagt ongeveer 1 kilometer. Ook honden zijn toegestaan op het festival mits aangelijnd. Reken op ongeveer 1 uur voor je bezoek aan het festival. Uiteraard is op het terrein van het festival mogelijkheid tot het kopen van een hapje en een drankje.

Je bezoek

Het bezoeken van Disney Sand Magic is natuurlijk uitstekend te combineren met een bezoek aan de badplaats Oostende zelf. Entree voor Disney Sand Magic kost voor volwassenen 10 euro. Kinderen onder de 3 bezoeken het festival gratis en kinderen tussen de 4 en 11 jaar oud betalen 6 euro. Op vertoon van een studentenkaart, invaliditeitskaart of als je ouder bent dan 65 jaar, betaal je 8 euro. Het Zandsculpturenfestival is elke dag te bezoeken van 10 tot 19 uur

Mocht je abonnementhouder van Disneyland Paris zijn, dan krijg je 50% korting aan de kassa! Mocht je Oostende en Disney Sand Magic bezoeken met de trein? Kijk dan eens op de website van de Belgische spoorwegen. Daar bieden ze een speciale NMBS B-Dagtrip aan waarmee je voordelig met de trein reist. De entree voor Disney Sand Magic zit inbegrepen bij je treinticket.

Disney Sand Magic in Oostende

Meer informatie over Disney Sand Magic vind je op Zandsculpturen.be.