Disneyland in zand!
Jaarlijks is in Blankenberge het Internationaal Zandsculptuurfestival, maar dit jaar heeft het evenement wel een heel magisch thema: de sprookjesachtige wereld van Disneyland® Paris!

Zandkasteel in Noordwijk, Nederland Ter ere van het “Festival vol Magische Momenten”, wat deze maand in Disneyland® Parijs losbarst, krijgt ook België tijdelijk een magisch plekje. Op een terrein van méér dan 3000 m2 zal een groep professionele kunstenaars uit miljoenen kilo’s zand, het park zo natuurgetrouw weergeven.

Voorafgaand aan de bouw van een zandsculptuur, wordt speciaal zand gestort in grote houten kisten, waarna de kunstenaar met heel precisie en geduld aan de slag gaat. Het is niet zo gemakkelijk om een zand vorm te geven, aangezien zand niet eenvoudig terug te plakken is, alles moet dus in 1 keer goed gaan. Het zand dat wordt gebruikt is afkomstig uit rivieren, de korrels van strandzand zijn teveel afgeslepen, waardoor ze niet goed bruikbaar zijn. De kunstenaars (ook wel carvers genoemd) komen uit alle hoeken van de wereld, waaronder Nederland, Engeland, Frankrijk, China en de USA.

Natuurlijk worden de attracties uit zand opgetrokken, maar ook een aantal Disney figuren zal er te zien zijn. Het festival is al jaren de belangrijkste zomerattractie van de Belgische Kust, maar zal nu dus ook de meest magische zijn.

Wil je de magie in zand met eigen ogen aanschouwen? Dat kan vanaf 10 juni t/m 12 september 2011. Het terrein is iedere dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Tickets kunnen ter plekke worden aangeschaft (Koning Albert I laan in Blankenberge), of eventueel op ieder Belgisch treinstation en op de Kusttram. De entree bedraagt € 11,- voor volwassenen en € 7,- voor kinderen (4 tot 12 jaar). Wanneer het festival geopend is voor publiek, zal op MagischeNachten.nl ook een impressie van de sculpturen te zien zijn.

Zie voor meer informatie de website www.zandsculptuur.be.