Kasteel van Doornroosje op het strand van Parijs
Van 21 juli t/m 21 augustus is Disneyland® Parijs vertegenwoordigd op de 10e editie van Paris Plages, een stuk strand langs de rivier de Seine. Een spectaculair 5 meter hoog kasteel is de blikvanger van dit evenement.

Maar liefst 7 kunstenaars uit diverse landen hebben 300 uur gewerkt aan het kasteel dat bestaat uit 40 ton zand. Het kasteel heeft een referentie naar het ‘echte’ kasteel van Doornroosje in het Disneyland Park, maar ziet er toch anders uit. Deze creatie is te vergelijken met het zandkasteel op het Zandsculpturenfestival in het Belgische Blankenberge.Op zaterdag 23 juli werd Paris Plages feestelijk geopend door Mickey Mouse en z’n vriendjes. Kinderen werden uitgenodigd om mee te dansen en daarnaast zelf hun eigen creaties te maken in het zand. Disneyland organiseert verder, in samenwerking met de sociale dienst van de stad Parijs, een magische dag voor kinderen die op de één of andere manier niet op vakantie kunnen.

De aanwezigheid van Disneyland® Paris op dit evenement is onderdeel van de promotiecampagne tijdens Disney’s Festival vol Magische Momenten, dat nog tot 1 maart 2012 te zien is in het resort.

Bron: Disney Central Plaza