We konden je het al eerder vertellen op onze Facebookpagina, maar vandaag is het dan ook officieel bevestigd door Thalys en NS. In de nieuwe dienstregeling van 2019 gaat Thalys rijden naar twee nieuwe bestemmingen waaronder Disneyland Paris! Thalys zal samen met NS vanaf april 2019 twee keer per dag in beide richtingen vanuit Amsterdam rijden naar luchthaven Charles de Gaulle en eindstation Marne la Vallée (Disneyland Paris).

Treinstation van Disneyland Paris

Volgens de NS en Thalys komen de nieuwe bestemmingen beter tegemoet aan de vraag van internationale reizigers. Met de introductie van deze nieuwe bestemmingen zal Thalys de bestemming Lille niet meer bedienen. Thalys had al eerder een directe verbinding vanaf Amsterdam naar Disneyland Paris, maar deze dienst werd in 2007 opgeheven. Treinreizigers waren vanaf dat moment aangewezen op de TGV vanaf Brussel.

De reistijden van Amsterdam naar Marne la Vallée, het station van Disneyland Paris, wordt 3 uur 41 minuten en vanaf Rotterdam 2 uur 58 minuten. Met de vroege trein vanuit Amsterdam (07:15 uur) of Rotterdam (07:58 uur) sta je om 10:56 uur al bijna voor de ingang van Disneyland Parijs. Het treinstation ligt natuurlijk meteen direct naast Disney Village en de parken. Thalys treinen richting Nederland vertrekken hier vanaf april 2019 weer om 12:04 uur of 20:04 uur.

Treinstation van Disneyland Paris

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft gisteravond de Tweede Kamer laten weten dat zij het voornemen van NS en Thalys ondersteunt om vanaf Amsterdam naar deze nieuwe bestemmingen te gaan rijden.

Het RER station (Voor lokale treinen) opende op 1 april 1992, het TGV station opende op 29 mei 1994. Per dag maken gemiddeld 11.000 reizigers gebruik van het RER station en 5000 reizigers maken hier gebruik van de TGV. Wanneer je verblijft in een van de Disney hotels en je komt aan met de trein, dan kan je op het station al je bagage afgeven. Disney zorgt er dan voor dat je bagage netjes bij je kamer komt. Zo kun je meteen de parken in gaan!

Foto's: Photosmagiques