Op dit moment is Disneyland Paris tot nader orde gesloten (alles over de maatregelen rond het coronavirus lees je hier). Op social media zijn wij als Disney fans druk bezig om oude herinneringen op te halen en bekijken we zoals op onze Facebookpagina samen naar livestreams van oude avondshows en parades.

Uiteraard missen we de parken in Parijs enorm en er zijn een aantal nieuwigheden die we op dit moment helaas moeten missen. Er werd natuurlijk druk gebouwd aan de uitbreiding van het Walt Disney Studios Park, maar ook in 2020 zouden we een aantal nieuwe attracties en show voorgeschoteld krijgen die rond deze tijd open zouden gaan. Wij nemen met je door wat we op dit moment moeten missen.

Disney Junior Dream Factory

Tijdens de Disneyland Paris Media Expo in oktober van vorig jaar kregen we een aantal leuke aankondigingen te zien. Een opvallende aankondiging was de Disney Junior Dream Factory. Op de plek van Disney Junior Live on Stage zou namelijk een gloednieuwe show komen met Mickey en Minnie in de hoofdrol. Op de concept tekeningen van het podium was een schitterend steampunk decor te zien wat doet denken aan de stijl van Space Mountain, maar ook zeker die van Mickey and the Magician.

De nieuwe show had in de lente van dit jaar moeten openen en gezien de verjaardag van Disneyland Paris net is geweest, had de kans groot geweest dat we naar deze nieuwe show hadden gaan kijken op dit moment.

Het nieuwe Disney Junior Live on Stage in Disneyland Paris

Marvel Superhelden Seizoen, Disneyland Paris Pride en Electroland

Met de sluiting van beide parken is ook het Marvel Superhelden Seizoen komen te vervallen. We zullen het dus een jaar zonder onze favoriete helden moeten doen, maar ook met de show Marvel: Superheroes United in het CineMagique Theater. Enorm jammer natuurlijk want dat betekend dat dit theater nog langer leeg zal staan. Toch CineMagique maar weer terugbrengen als het park straks weer open is?

De tweede editie van de Disneyland Paris Pride is ook geannuleerd. De magical pride zou dit jaar plaatsvinden op 6 juni in het Disneyland Park in plaats van het Walt Disney Studios Park zoals vorig jaar. Artiest MIKA werd vorig jaar aangekondigd en zou een optreden geven voor het kasteel van Doornroosje. Ook het dance festival Electroland gaat niet door en stond op de kalender voor 3, 4 en 5 juli. Bijna de gehele line-up was al bekend met onder andere Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Lost Frequencies en Martin Solveig. Alle gekochte kaartjes voor Disneyland Paris Pride en Electroland zullen terugbetaald worden. Ook geboekte pakketten met hotelovernachtingen worden terugbetaald.

Inmiddels weten we ook dat Disneyland Paris deze laatste twee evenementen heeft verplaatst naar 2021. De Disneyland Pride zal plaatsvinden op 12 juni 2021 en Electroland op 2,3 en 4 juli 2021. Of de artiesten die dit jaar zouden optreden dan weer op de line-up staan is op dit moment niet bekend. Helaas kun je de tickets van dit jaar nog gebruiken voor volgend jaar.

Merchandise uit 1992

Rond de verjaardag van Disneyland Paris op 12 april zouden we getrakteerd worden op merchandise uit 1992. De felgekleurde shirts, mokken, sleutelhangers en veel meer zouden weer terug in de winkels keren voor de fans van het eerste uur. Wij hadden onze zinnen al gezet op een kek geel shirtje, maar helaas zullen we nog even geduld moeten hebben. Hopelijk komt deze lijn na de opening van het resort alsnog in de winkels.

Merchandise uit 1992 in Disneyland Paris

RunDisney

Op 25 maart werd door RunDisney France bekend gemaakt dat het Disneyland Paris Princess Run op 8, 9 en 10 mei niet door zal gaan. Het resort zal tegen die tijd waarschijnlijk nog niet open zijn en een groot evenement als dit wat veel internationale gasten trekt is sowieso geen goed idee. Alle gekochte startbewijzen en pakketten zijn ondertussen terugbetaald.

We zijn ook heel benieuwd wat Disneyland Paris gaat beslissen rond het 5e Disneyland Paris Run Weekend in september van dit jaar. Voorgaande jaren werd rond deze tijd de verkoop van de losse startbewijzen gestart, maar vanuit RunDisney France blijft het angstvallig stil.

Cars Route 66

Op 5 januari 2020 sloot de Studio Tram Tour Behind the Magic in het Walt Disney Studios Park. De attractie krijgt namelijk een volledig nieuw thema met de personages uit de films van Cars in de hoordrol. Vrij snel verdween het oude stationsgebouw naast de Tower of Terror om plaats te maken voor de nieuwe boulevard richting het meer wat straks het centrale punt zal vormen van het park.

Cars Route 66 zal een nieuw station krijgen achter Toy Story Play Land. Er waren al werkzaamheden te zijn aan een pad langs de Barrel of Monkeys winkel. De nieuwe attractie had waarschijnlijk op dit moment nog niet open geweest, maar het had zeker interessant geweest om vanuit de Toy Soldiers Parachute Drop de bouwwerkzaamheden te volgen.

Cars Route 66 in Disneyland Paris

Disneyland Railroad

De renovatie van de Disneyland Railroad duurt nu al 1,5 jaar. Tijdens het laatste Disneyland Paris Run Weekend in september vorig jaar zagen we zelfs dat delen van het spoor verwijderd waren. Op 12 januari 2020 kregen we als fans dan eindelijk wat nieuws over deze attractie in het Disneyland Park. De spoorlijn zou weer in gebruik worden genomen en van 13 tot 28 januari werden er testritten gereden. De kans is dus vrij groot dat we rond deze tijd weer een ritje hadden kunnen maken in de Disneyland Railroad.

Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

Het vernieuwde Hotel New York had op dit moment nog niet open geweest. De opening staat namelijk gepland voor de zomer van dit jaar, maar Disneyland Paris was al wel druk bezig met het promoten van het nieuwe hotel. Er werden winacties op touw gezet waarmee overnachtingen voor het openingsweekend waren te winnen en bij elke nieuwe boeking kregen gasten een special Marvel kunstwerk.

Of de opening van Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel deze zomer nog gehaald gaat worden is nog maar de vraag. Wat we aan de buitenkant van het hotel hebben kunnen zien voor de sluiting van het resort moet er nog een hoop gebeuren. We hopen op niet te veel vertraging want vanaf 31 mei 2021 sluit het Disneyland Hotel voor een grote renovatie die waarschijnlijk meer dan een jaar in beslag gaat nemen.

Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel in Disneyland Paris


SintSint