Disney’s Enchanted Christmas 2010
In Disneyland® Parijs zijn ze nog bezig met het opstarten van het Halloween seizoen, maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor het aanstaande kerstseizoen ook al in volle gang! Tijdens het kerstseizoen 2010 wordt ook nog het New Generation Festival gevierd. Dit betekend dat niet alleen de bekende en traditionele shows zullen terugkeren, maar om het huidige themajaar te vieren zullen er ook enkele vernieuwingen te zien zijn! Disney’s Enchanted Christmas wordt van 7 november 2010 t/m 6 januari 2011 gevierd in Disneyland® Parijs!

Maar liefst 2 maanden lang kun je met het hele gezin genieten van het feest dat de Kerstman samen met Mickey en zijn vrienden georganiseerd heeft. Voorgaande jaren heette dit seizoen “Disney’s Fairytale Christmas” maar dit jaar is er gekozen voor een naamswijziging. Disney’s Enchanted Christmas legt de nadruk op de betovering, zo zal het kerstseizoen in het nederlands de naam “Disney’s Betoverende Kerst” meekrijgen. Tijdens het kerstseizoen wordt het Disneyland® Park zoals gewoonlijk voorzien van de meest prachtige versieringen, duizenden lampjes en sfeervolle kerstmuziek. Naast dit alles zijn er natuurlijk ook prachtige shows en parades te zien en staan er ontmoetingen met o.a. de kerstman op het programma. Hieronder alvast een deel van het programma, in een later artikel zal de rest van het programma bekend gemaakt worden.

Tree Lighting Ceremony
Net als vorig jaar wordt de kerstboom op Town Square feestelijk ontstoken door Mickey, Miniie, Donald, Daisy, Goofy, Pluto, Knabbel en Babbel met hulp van een kind uit het publiek en de Kerstman. Tijden het eerste gedeelte zingen ze bekende kerstliedjes. Daarna wordt er een kind uit het publiek gekozen om samen met Mickey het magische boek te openen. Zodra dit boek geopend wordt, worden de vuurvliegjes losgelaten die de kerstboom zullen verlichten.

Castle Lighting Ceremony
Even werd gevreesd of deze ceremonie wel door kon gaan: er staat dit jaar namelijk een onderhoudsbeurt aan het Kasteel van Doornroosje gepland, maar het gaat dan toch gewoon door: Castle Lighting Ceremony! Tijdens de laatste voorstelling van Disney Showtime Spectacular zal Mickey samen met TInkerbell het Kasteel op magische wijze voorzien van duizenden lichtjes!

Dreams of Christmas
Voor de kerstversie van Disney’s Once Upon A Dream Parade is de gloednieuwe Dreams of Christmas float die vorig jaar “het licht zag” er weer bij gehaald. Natuurlijk is de arreslee van de Kerstman voorzien van rendieren!


Bron: www.disneylandparis.com en http://dlrpfan.wordpress.com/