Vorig jaar werd voor het eerst een RunDisney evenement gehouden in Disneyland Paris. Door het succes van vorig jaar werd ook dit jaar weer in september een Halve Marathon Weekend georganiseerd en wederom met succes want dit jaar kwamen er 5000 meer hardlopers af op het evenement. Wij waren er bij en liepen zelf de halve marathon!

De start van de halve marathon

RunDisney

RunDisney is de divisie van The Walt Disney Company wat de speciale hardloopwedstrijden organiseert in de Disney resorts. Al sinds 1994 worden hardloopwedstrijden georganiseerd in de Amerikaanse resorts en sinds vorig jaar mogen ook wij in Disneyland Paris hardlopen onder de RunDisney vlag. Tegenwoordig organiseert RunDisney jaarlijks 26 individuele hardloopwedstrijden die gezamelijk 163.000 hardlopers op de been brengen.

In 2015 werd zelfs een 5 kilometer race georganiseerd op Castaway Cay, het prive eiland van Disney. Hardlopers konden met een Disney Cruise naar het eiland om daar de race te lopen.

Disneyland Paris Magic Run Weekend

Dit jaar werd de tweede editie georganiseerd van het Halve Marathon Weekend in Disneyland Paris. Naast de halve marathon op de zondagochtend, was het ook mogelijk om andere afstanden te lopen zoals de nieuwe 10 kilometer op de zaterdagochtend die vorig jaar nog ontbrak in de line-up, de 5 kilometer die gelopen werd op vrijdagavond en de speciale kids races op zaterdag ochtend.

In totaal namen 20.030 hardlopers deel aan de verschillende afstanden van dit jaar waarvan 7.135 aan de halve marathon. De hardlopers bestonden uit veel verschillende nationaliteiten, ruim 40! In totaal werden er 70.354 flesjes drinken uitgedeeld en 21.800 bananen.

Hardlopers voor het kasteel in Disneyland Paris

De organisatie

Helaas verliep de organisatie dit jaar niet volledig vlekkeloos. Waar vorig jaar de voorbereiding en de verkoop zonder enige fout verliep, had de Franse afdeling van RunDisney dit jaar iets meer tegenslagen te verwerken. Door verschillende nieuwe systemen werd de verkoop van de startbewijzen met een aantal maanden verlaat en konden de servers de enorme vraag naar startbewijzen niet aan op het moment toen alles eindelijk in de verkoop ging. Dit zorgde voor veel frustratie bij sommige lopers mede door de niet altijd even soepele communicatie vanuit RunDisney France.

Gelukkig was hier tijdens het weekend zelf weinig van te merken. De Health & Wellness Expo in Disney Village zag er ook dit jaar weer goed uit en elke loper werd goed geholpen door de meer dan 1500 vrijwilligers die dit jaar alles in goede banen lieten verlopen. Ook tijdens de wedstrijden werden de lopers vermaakt door bandjes, cheerleaders en verschillende Disney figuren. Om de verschillende looproutes af te zetten werden 2000 pilonnen gebruikt en 7250 meter dranghekken.

Extra uitdaging

Nieuw op het programma dit jaar was de 10 kilometer wedstrijd, maar ook een gloednieuwe challenge medaille. Lopers die in het weekend naast de nieuwe 10 kilometer ook de halve marathon liepen, kregen een extra medaille. De challenge kreeg dit jaar de naam Bibbidi-Bobbidi-Boo Challenge.

Hardlopen met Katrien Duck

Onze beleving

Vorig jaar hebben we al deelgenomen aan de eerste editie en dat viel enorm in de smaak waardoor we er dit jaar natuurlijk weer bij moesten zijn. We hebben ons hardloopweekend gecombineerd met een bezoek aan het nieuwe vakantiepark Villages Nature, maar daar volgende week meer over op de website.

We hebben er voor gekozen om losse startbewijzen te kopen en zelf een hotel te zoeken waardoor ook wij te maken hebben gehad met de slechte organistatie en communicatie voor het weekend begon, maar op de dag van de halve marathon zelf hebben we daar niks van gemerkt. Alles is prima geregeld en naast dat we ons natuurlijk te pletter hebben gelopen hebben we enorm genoten! Of je nu een ervaren hardloper bent of als dit juist die ene motivatie is om er mee te beginnen, wij kunnen het alleen maar aanraden want de beleving is super!

Tot volgend jaar!

Voor volgend jaar is nu al een nieuwe editie aangekonding! In het weekend van 20 t/m 23 september 2018 kan je weer deelnemen aan de kids races, 5km, 10km en halve marathon. Nieuw op het programma voor volgend jaar is een extra challenge. Wie de 5km, 10km en de halve marathon loopt in hetzelfde weekend, mag een extra medaille in ontvangst nemen. Ook de challenge voor de 10km + halve marathon zal volgend jaar weer terugkeren.

Heb je twijfels gehad om mee te doen met de editie van dit jaar, of wil je volgend jaar weer lopen? Dan weet je nu alvast welk weekend je in 2018 vrij moet gaan houden. Succes met trainen!

Wil je meer weten over ons verblijf in Villages Nature? Dat kan hier!