Officiële informatie Magical Moments Festival – Shows en Parade
In de Engelstalige brochure voor het seizoen winter/zomer 2011 die vorige week bekend is gemaakt, is de eerste officiële informatie te lezen over het nieuwe Magical Moments Festival wat vanaf 6 april 2011 van start gaat. Het wordt een spectaculair jaar met veel nieuwe meet & Greet momenten, kleine happenings, nieuwe shows en een gewijzigde parade. In dit artikel meer informatie over de nieuwe shows en parade!

Mickey’s Magical Celebration (Central Plaza Stage, Disneyland Park)

“Mickey’s Magical Celebration” zal de opvolger worden van de huidige hubshow “Disney’s Showtime Spectacular”. In deze nieuwe show zal Sorcerer Mickey (uit Fantasia) een magische show neerzetten met Disney feeën en magiërs en Disney Prinsen en Prinsessen! De huidige planning is dat de show eenmaal per dag opgevoerd gaat worden (ondanks dat er nog niets bevestigd is, is het mogelijk dat deze show, net als de huidige hubshow, meerdere malen per dag opgevoerd zal worden).

Disney Dance Express (Main Street, U.S.A., Central Plaza, Disneyland Park)

Details over de nieuwe opvolger van de Disney All Stars Express zijn nog niet bekend, wat wel bekend is dat het waarschijnlijk een interactief treintje zal gaan worden. Een ding wat zeker is: het treintje zal weer meerdere malen per dag uitrijden. Via Town Square door Main Street U.S.A. naar Central Plaza, daar een “stop” voor het Kasteel zodat de bezoekers met de Disneyfiguren op de foto kunnen en daarna zal de Disney Dance Express weer terugrijden.

Moteurs… Action! Stunt Show Spectacular with Cars (Backlot, Walt Disney Studios Park)

Er zal ook een wijziging komen in de grote stunt show in het Walt Disney Studios Park: Herbie zal plaatsmaken voor karakters uit de Disney/Pixar film Cars. Lightning McQueen is een zekerheid, al is het waarschijnlijk dat nog meerdere karakters hun opwachting maken volgens de engelse brochure!

Disney’s Once Upon A Dream Parade met nieuwe show stops (Parade route, Disneyland Park)

Vanaf 6 april 2011 zullen aan Disney’s Once Upon A Dream Parade nieuwe interactieve show stops worden toegevoegd. Dit wil zeggen dat de huidige ’Just Like We Dreamed It’ show stops geschrapt worden. Er zijn verder nog geen details bekend, maar de bezoekers krijgen de mogelijkheid om mee te doen met de Disney figuren en performers!
Van 7 januari 2011 tot 6 april 2011 zal de parade overigens ingrijpend wijzigen vanwege geplande onderhoudswerkzaamheden aan de vloeren in Fantasyland. De parade wordt daarom flink ingekort en rijdt alleen maar op de route Town Square, Main Street, Central Plaza en weer terug. Houdt deze website goed in de gaten voor meer informatie over het Magical Moments Festival!


Bron: www.disneylandparis.com en http://dlrpfan.wordpress.com