St. Patrick's Day in Disneyland Parijs
Enkele weken geleden kon je in Disneyland Parijs genieten van het St. David's Welsh Festival. Dit is een van de 4 heiligen van de British Isles. De overige 3 zijn Saint Andrew van Schotland, Saint George van Engeland en Saint Patrick van Ierland. Morgen, 17 maart 2010, is de sterfdag van Saint Patrick en dat wordt altijd groots aangepakt in Disneyland Parijs!

Zo zullen Mickey en Minnie in Ierse kleding te zien zijn in het Park. Deze meet & greet in de traditionele kledij zal plaatsvinden op Town Square. Dit is de plek waar Mickey doorgaans ook te vinden is voor zijn meet & greets (dus naast de ingang van Liberty Arcade). Minnie zal te vinden zijn in de kiosk op het midden van het plein. Natuurlijk wordt de decoratie in het Park ook aangepast aan de kleur van Ierland: groen.

De gehele dag zullen er live optredens zijn van o.a. The Lee-Byrne Academy Dancers samen met Knabbel en Babbel op de Royal Castle Stage en door de Pride of Murray Pipe Band op Central Plaza. Ook de Disney's Once Upon A Dream Parade krijgt een kleine aanpassing: de parade wordt namelijk vooraf gegaan door een Ierse pre-parade! Deze pre-parade trekt met enkele Disney figuren in traditionele Ierse kledij door het park. Ook aan de kleintjes wordt gedacht: zij kunnen zich laten schminken bij de Royal Castle Stage. En 's avonds is er een spectaculaire vuurwerkshow bij het Kasteel van Doornroosje! Deze vuurwerkshow wordt begeleid door Ierse muziek en begint om 20.00u.In Disney Village laten ze St. Patrick's Day ook niet aan zich voorbijgaan. Daar kun je genieten van een optreden van de Paris & District Pipe Band en in Billy Bob's Saloon zullen ook optredens plaatsvinden. Deze optredens zijn gratis te bezoeken.


Bron: http://dlrpfan.wordpress.com