Kerst blijft een van de meest betoverende seizoenen die je kunt bezoeken in Disneyland Paris. Dit jaar is de kerst extra speciaal want Mickey Mouse viert zijn 90e verjaardag en dat gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij. Dit jaar loopt de kerstperiode in Disneyland Paris van 10 november 2018 tot en met 6 januari 2019. Benieuwd wat voor verrassingen Mickey allemaal in petto heeft voor ons? We vertellen je nu alles wat je moet weten!

Kerst in Disneyland Paris

Nieuwe en bekende shows

Kerst wordt dit jaar in beide parken gevierd. Daarom kun je dit jaar ook extra veel shows gaan bekijken. Nieuw dit jaar is Christmas Songtime! in het Videopolis Theater in Discoveryland. Elke dag krijgen gasten de kans om op het podium deel te nemen aan de show en samen met Mickey, Minnie en Goofy kerstliedjes te zingen!

Ook keren er shows terug waar we voorgaande jaren al van hebben kunnen genieten. Zo neemt Stitch het Royal Castle Stage naast het kasteel weer over met zijn A Merry Stitchmas show (deze show is pas te zien vanaf 16 november). Ook wordt de 24 meter hoge kerstboom in het Disneyland Park weer aangestoken tijdens de betoverende show Mickey’s Magical Christmas Lights. Bij beide shows zijn natuurlijk Mickey en zijn vrienden aanwezig.

Kerst in Disneyland Paris kan natuurlijk niet zonder een grote parade. Dit jaar kun je de Disney’s Christmas Parade twee keer per dag voorbij zien komen.

Disney’s Christmas Parade

Mickey Mouse achter het drumstel

Na het succes van vorig jaar keert Mickey’s Big Band Christmas dit jaar grootser terug. De show is dit jaar niet meer te zien in het Videopolis Theater, maar in het Animagique Theater in het Walt Disney Studios Park. Elke dag brengt deze show een eerbetoon aan de mooiste melodieën van de winter en nodigt de gasten uit om in de kerststemming te komen met de Big Band, zangers, dansers en natuurlijk Disney Figuren. Deze show is absoluut een aanrader! Wie wil Mickey nou niet horen drummen.

Mickey’s Big Band Christmas

Spectaculaire avondshows

Naast de spectaculaire show Disney Illuminations in het Disneyland Park kunnen we dit jaar tijdens de kerstperiode weer genieten van twee avondshows! Goofy’s Incredible Christmas zal namelijk weer te zien zijn op de Twilight Zone Tower of Terror. De tower is grotendeels ingepakt voor renovatiewerkzaamheden (de attractie blijft open), toch heeft Goofy het voor elkaar gekregen om weer een grootst feest te bouwen vol special effects en vuurwerk.

Spectaculaire avondshow Goofy’s Incredible Christmas

De verjaardag van Mickey Mouse

Mickey Mouse wordt dit jaar 90 en daarom krijgt deze Disney muis extra veel aandacht in de parken. Op Production Courtyard aan de voet van het Hollywood Tower Hotel kun je deelnemen aan A surprise for Mickey!. In deze show kun je Minnie helpen om Mickey een onvergetelijke verrassing te geven.

De nieuwe attractie Mickey’s PhilharMagic

Mickey heeft ook een cadeau voor ons, namelijk een gloednieuwe attractie. In Discoveryland in het Disneyland Park opent op 1 oktober Mickey’s PhilharMagic. In het Discovery Theater nemen Mickey en Donald je mee in de wondere en muzikale wereld van de grootste Disney klassiekers. Als je meer wil weten over de nieuwe attractie kun je er hier meer over lezen: De 90e verjaardag van Mickey Mouse met een nieuwe attractie.

Naast de nieuwe attractie krijgen we nog meer cadeautjes want The Enchanted Advent Calendar keert weer terug bij het kasteel. Van 1 t/m 24 december krijgen we van Mickey, Minnie of Goofy elke dag een nieuwe verrassing.