Voor je het weet zijn Sinterklaas en de Kerstman alweer het land uit en zitten we alweer in het nieuwe jaar. Vandaag presenteerde Disneyland Paris het programma van 2019, met name alle seizoenen en een aantal evenementen. We hebben alle aankondigingen op chronologische volgorde gezet zodat je precies weet wat je volgend jaar allemaal kunt beleven in Disneyland Paris!

Festival van Piraten en Prinsessen & Star Wars Legends of the Force

We beginnen 2019 met twee seizoenen, voor elk park een. Van 19 januari tot 17 maart kun je in het Disneyland Park genieten van de terugkeer van het Festival van Piraten en Prinsessen. Dit seizoen werd vorig jaar zo goed ontvangen dat het al terugkeert aan het begin van het jaar! Het Walt Disney Studios Park is in deze periode weer DE plek voor elke Star Wars fan, want daar vindt het Star Wars Legends of the Force seizoen plaats (al vanaf 12 januari). Dit seizoen is een vervolg op de eerdere Star Wars Season of the Force seizoenen. Ook werd meteen bekendgemaakt dat het Star Wars seizoen ook in 2020 weer op de kalender staat van januari tot maart.

Star Wars Legends of the Force in Disneyland Paris

Marvel Superhelden Seizoen

Dit jaar vond voor het eerst de Marvel Superhelden Zomer plaats in het Walt Disney Studios Park. Op de Production Courtyard waren beelden te zien van alle favorieten superhelden. Uiteraard waren er ook nieuwe shows te zien met als hoogtepunt de show Marvel: Super Heroes United in het Studio Theatre. Het Marvel Superhelden Seizoen keert in 2019 weer terug naar het Walt Disney Studios Park van 23 maart tot 16 juni. Een nieuwigheid die nu al bekend is gemaakt, is dat je Groot uit Guardians of the Galaxy kunt gaan ontmoeten!

Groot tijdens het Marvel Superhelden Seizoen in Disneyland Paris

The Lion King and Jungle Festival

Ook krijgt Disneyland Paris in 2019 een gloednieuw seizoen! Het Disneyland Park zal van juli tot september volledig in het teken staan van The Lion King en Jungle Book. Eerder werd al bekend gemaakt dat er in 2019 een nieuwe Lion King show in het Chaparral Theater komt. Dit theater in Frontierland is afgelopen zomer volledig afgebroken en opnieuw opgebouwd.

The Lion King and Jungle Festival in Disneyland Paris

Halloween en Kerst

Natuurlijk mogen deze twee seizoenen niet ontbreken in Disneyland Paris. Zoals gewoonlijk zal Halloween weer plaatsvinden in oktober en kun je de kerst in Disneyland Paris weer beleven van midden november tot midden januari. Over Halloween en Kerst is helaas nog weinig bekend gemaakt. Dat zal in de loop van volgend jaar komen.

Evenementen

Naast de seizoenen zijn er ook verschillende evenementen aangekondigd voor volgend jaar. Het gaat hier vooral om evenementen die na dit jaar weer terugkeren.

- Disneyland Paris Leasers Cup: 15 en 16 februari
- Magical Pride: 1 juni
- Electroland: 6 en 7 juli
- Disneyland Paris Run Weekend: 20 t/m 23 september
- Disney Loves Jazz: Datum wordt nog aangekondigd
- New Years eve: 31 december

Disneyland Paris Run Weekend