Ook dit jaar krijgt Disneyland Paris in maart weer een overzees tintje met de viering van Saint David's Day op 7 maart 2020 en Saint Patrick's Day op 17 maart 2020 in het Disneyland Park en in Disney Village. Op beide dagen is er extra veel entertainment en kun je genieten van extra vuurwerk! Wat je precies op beide dagen kun beleven vertellen we je in dit artikel.

Saint David's Welsh Festival (7 maart 2020)

Saint David's Day staat in Wales bekend als het feest rond de beschermheilige Saint David. Tijdens het feest in Wales dragen mensen vooral narcissen en prei. Dit zijn de symbolen van Wales en Saint David. Dit zien we dit jaar dan ook terug in de kostuums van de Disney figuren. Dit is wat je op 7 maart allemaal kunt beleven.

Saint David's Welsh Festival in Disneyland Paris

Feest op Town Square

Dompel jezelf helemaal onder in de sfeer van Wales als je net het park binnen komt. Town Square zal helemaal aangekleed worden en ook vind je hier de Disney band die zorgt voor wat extra sfeer.

Wales in Discoveryland

De meeste activiteiten rond het Welsh Festival zullen plaatsvinden in Discoveryland. Vooral in het Videopolis Theater kun je de hele dag kennismaken met de muziek uit Wales. Uiteraard gezongen in het Engels en Welsh. Only Men Aloud Choir, de winnaar van het Britse tv-programma Last Choir Standing, zal hier gedurende dag verschillende optredens verzorgen. De dagelijkse Disney Performing Arts optredens op dit podium staat deze dag natuurlijk ook helemaal in het thema van van Wales. Verschillende amateur groepen uit Wales zullen hier hun kunsten vertonen.

Mickey en Minnie hebben natuurlijk ook hun mooiste kleding weer aangetrokken en passen helemaal bij het thema. Je kunt ze dit jaar ook bij het Videopolis ontmoeten. Nieuw dit jaar zijn Goofy, knabbel en babbel. Zij vergezellen Mickey en Minnie dit jaar in hun traditionele kostuum.

Rond het Videopolis en verder Discoveryland in kunnen kinderen zich gratis laten schminken.

Saint David's Welsh Festival in Disneyland Paris

Een nieuwe avondshow!

Speciaal voor het Welsh Festival heeft Disneyland Paris dit jaar een speciale avondshow gemaakt! De show zal onderdeel zijn van de huidige avondshow Disney Illuminations en zal een vieren van Wales zijn in light en geluid!

Het feest gaat door in Disney Village

Ook Disney Village viert het feest mee. Van 6 tot 8 maart kleurt Disney Vilage in de kleuren van het festival. Bij Billy Bob’s kun je op 6 maart gaan kijken naar een optreden van The Baker Street Group en op 7 maart een optreden van Cardiff Fever.

Saint David's Welsh Festival in Disneyland Paris

Saint Patrick's Day (17 maart 2020)

Saint Patrick's Day is natuurlijk vaste prik op de kalender van Disneyland Paris. Saint Patrick was de beschermheilige van Ierland. Het feest kenmerkt zich vooral door de kleur groen, de klavertjes en natuurlijk een alcoholische versnapering op zijn tijd. Het programma van dit jaar is niet zo heel verschillende van voorgaande jaren. Dit is wat je op 17 maart kunt gaan beleven.

Saint Patrick's Day in Disneyland Paris

Town Square

Net zoals bij het Saint David's Welsh Festival krijgt Town Square extra aankleding. Stiekem verwachten we een beetje dat ze veel hetzelfde gaan zien, maar waarschijnlijk dan wat groener. Sfeervol zal het zeker zijn en ook de Disney Band zal weer aanwezig zijn.

Discoveryland kleur groen

Een Iers feestje is natuurlijk niet compleet zonder riverdance! In het Videopolis kun je gaan kijken naar een voor dit jaar nieuwe show waar 14 tap dansers hun kunsten vertonen onder begeleiding van van 3 muzikanten die spelen op een concertina, viool en harp. Instrumenten die horen bij de Keltische traditie. Speciaal voor de Disney Performing Arts optreden staan er alleen Ierse groepen op het podium de rest van de dag.

Mickey en Minnie in hun Saint Patrick's Day kleding zijn echt een van onze favoriete onderdelen van deze themadag. Uiteraard kun je ze ook in Discoveryland tegen komen!

De Saint Patrick's Day avondshow

Het hoogtepunt blijft toch elk jaar weer de vuurwerkshow voorafgaand aan Disney Illuminations. Je krijgt dus twee avondshows voor de prijs van een! De Ierse show rond Saint Patrick's Day is elk jaar een enorm spektakel!

Feest in Disney Village

Na eee dag in het Disneyland Park is het feest zeker nog niet gedaan. Bij Saint Patrick's Day hoort natuurlijk een lekkere Guinness in de Sports Bar of bij Billy Bob's. Bij Billy Bob's zal een optreden plaatsvinden van The Doolin', een Ierse folk band. In Disney Village zelf zijn vele Ierse dans acts te zien, zal er live muziek te horen zijn en lopen er zelfs leprechauns rond!

Saint Patrick's Day in Disneyland Paris
SintSint