In 2008 opende de Twilight Zone Tower of Terror in het toen nog 6 jaar oude Walt Disney Studios Park. Al 11 jaar verwelkomt het Hollywood Tower Hotel gasten in griezelige sferen. Het originele verhaal van de Twilight Zone Tower of Terror kreeg deze Halloween een aantal extra dimensies. Er werden nieuwe verhaallijnen toegevoegd en nieuwe effecten. Wij zijn vooral fan van de random drops die elke rit uniek maken. Meer over de drie nieuwe verhalen die je vanaf nu kunt beleven lees je hier.

Twilight Zone Tower of Terror in Disneyland Paris

Onder de leden van de InsidEars fanclub van Disneyland Paris, hebben de bellhops van de Tower een lijst verspreid met 13 interessante weetjes over de attractie. Die delen wij natuurlijk maar al te graag met jullie.

1

De Twilight Zone Tower of Terror is de eerste attractie in de geschiedenis van Disneyland Paris die open is gebleven tijdens de transformatie van de attractie. Telkens werd er gewerkt aan een liftschacht terwijl de andere twee open bleven.

2

Dankzij een uniek ontwerp kunnen er twee liften gebruikmaken van een liftschacht. Terwijl een lift naar boven en naar beneden gaat in de Twilight Zone, stappen in de andere lift de gasten in en uit in het station.

3

Je verwacht het misschien niet, maar de liften vallen niet in de liftschacht. In werkelijkheid worden de liften naar beneden getrokken door een kabel. Hierdoor val je sneller dan de zwaartekracht en kom je uit je stoeltje tijdens de rit.

4

Om de liften in beweging te krijgen heeft elke liftschacht een enorme motor bovenin het gebouw. Elke motor is drie keer zo groot als een motor voor een normale lift.

Twilight Zone Tower of Terror in Disneyland Paris

5

In de attractie zijn ruim 5.000 rekwisieten te vinden. Imagineers hebben deze verzameld op verschillende rommelmarkten in Californië en Europa. Veel van deze rekwisieten verwijzen naar de Twilight Zone zoals de kapotte bril in de lobby, de trompet en miniatuur astronaut. Uiteraard zijn dit verwijzingen voor de echte Twilight Zone fan.

6

De naam 'The Twilight Zone Tower of Terror' is eigenlijk maar op een plek te zien. Overal staat 'The Hollywood Tower Hotel', behalve op de bronzen plaquette voor de attractie. Daar veranderd de naam af en toe als je goed blijft kijken.

7

Het design van het Hollywood Tower Hotel is geïnspireerd op de Pueblo Deco stijl. Deze stijl is een combinatie van Art Deco en zuidwestelijke Indiaanse kunst.

8

Het Walt Disney Studios Park is niet het enige Disney park met een Twilight Zone Tower of Terror. Dat wisten jullie waarschijnlijk al wel. Toch verschillen de stijlen per Tower. De attractie in Disney’s Hollywood Studios (Walt Disney World) is geïnspireerd door de Spaanse koloniale revival stijl. In Tokyo Disney Sea heeft de Tower een Moorse revival architectuurstijl gekregen.

9

Als je goed luistert in de boiler room, kun je de stem van een klein meisje horen. Haar kom je tegenwoordig ook tegen in de attractie zelf.

Twilight Zone Tower of Terror in Disneyland Paris

10

De tuin van het Hollywood Tower Hotel ziet er misschien verlaten uit, toch hebben de Walt Disney Imagineers er veel aandacht aan besteed. De bloemen en planten die je ziet zijn zorgvuldig uitgekozen om de illusie te wekken dat de natuur langzaam het hotel overneemt.

11

Op 31 oktober 1939 tussen 20:05 en 20:06 werd het hotel geraakt door een blikseminslag. Dit zie je ook gebeuren in de bibliotheek op de tv. Als je goed oplet op alle kranten die in de lobby liggen en alle klokken die je in de hotel ziet, zul je zien dat ze allemaal stilstaan op deze datum en op deze tijd.

12

Ook het boek met gasten die een kamer hebben gereserveerd in het hotel is blijven steken op 31 oktober 1939. De namen die in het boek staan, zijn de namen van de imagineers die gewerkt hebben aan de attractie.

13

Tijdens de opening van de attractie op 5 april 2008 werd er een indrukwekkende projectieshow gegeven op de Tower of Terror. Dit was de eerste keer dat video mapping op een grote schaal werd gebruikt in Disneyland Paris. Later is deze techniek natuurlijk toegepast bij Disney Dreams, Disney Illuminations en natuurlijk de shows op de Tower of Terror.


SintSint