Fun Facts Toy Story Playland
Hieronder een overzicht met leuke weetjes over Toy Story Playland!

TOY STORY PLAYLAND

Van de vijf Disney Parken in de wereld is Disneyland® Parijs de eerste met een land gethematiseerd naar de Toy Story films.

De geluidsband voor Toy Story Playland is gebaseerd op de originele muziek uit de Toy Story films, gecomponeerd door Randy Newman.

De voetafdrukken van Andy in Toy Story Playland zijn meer dan tien meter lang.

De enorme dinosaurus Rex in Toy Story Playland is ongeveer de helft van de grootte van een echte Tyrannosaurus, maar gelukkig een stuk minder eng!

BUZZ LIGHTYEAR

Het 3D model van Buzz Lightyear welke is gebruikt voor de films, is ook gebruikt voor het maken van de actiefiguur van Buzz Lightyear bij de ingang van Toy Story Playland.

De kleding van Buzz Lightyear is geïnspireerd op witte astronautenkleding. De naam van Buzz is geïnspireerd op Apollo astronaut Buzz Aldrin, de tweede man op de maan. De oorspronkelijke naam bedacht door Pixar voor Buzz Lightyear was Lunar Larry.

TOY SOLDIER PARACHUTE DROP

De legerbasis van de Groene Soldaatjes draagt de naam Fort Emery. Dat is de naam van de stad waar de Pixar Studios liggen: Emeryville, Californië.

Om de hoogte van de Parachute Drop (25 meter) te bereiken, zijn er 16 Groene Soldaatjes uit Toy Story Playland nodig of 492 Groene Soldaatjes op ware grootte.

SLINKY DOG ZIGZAG SPIN

Het speelgoedhondje Slinky Dog heeft 17 ringen, terwijl de Slinky Dog in Toy Story Playland 34 ringen heeft.

Slinky Dog in Toy Story Playland weegt ongeveer 2.000 keer meer dan een doorsnee teckel en 16.000 keer meer dan het speelgoedhondje Slinky Dog.

Slinky Dog is gebaseerd op echt speelgoed maar zowel de doos als de hond zijn voor de films opnieuw ontworpen. Daarna heeft de speelgoedfabriek deze nieuwe versie uitgegeven.

RC RACER

De RC auto in Toy Story Playland weegt ongeveer negen keer meer dan een moderne Formule 1 raceauto en bijna 2.300 keer meer dan de speelgoedversie van de RC auto.


Bron: www.examiner.com