Toy Story Playland Met de start van het zomerseizoen 2010, zal een nieuw gedeelte in het Walt Disney Studios Park geopend gaan worden: Toy Story Playland! Dit ‘land’ is gebaseerd op de bekende personages uit de film Toy Story. Op dit moment heeft het Disneyland ® Park al een attractie gebaseerd op deze film; Buzz Lightyear Laser Blast. Toy Story Playland zal in de Walt Disney Studios (WDS) komen naast de ingang/uitgang van de Toon Studio Meet & Greet locatie.

Toy Story Playland word voorzien van een groene omgeving; bomen, planten en struiken moeten het geheel wat sfeervoller maken en de bezoeker de indruk geven om als speelgoed in de tuin van Andy te spelen. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de levensgrote Buzz Ligthyear die de entree siert. Onder Buzz Lightyear door stap je namelijk als het ware als ‘speelgoed poppetje’ Toy Story Playland binnen.

Een van de nieuwe attracties is Toy Soldiers: het idee is om als een speelgoedpoppetje de lucht ingeschoten te worden! Dit gebeurd door middel van een parachute: via een toren ga je rustig naar boven en beneden. Uitermate geschikt dus voor de kids! Verder komt er de ‘Slinky Dog ZiZag Spin’; een attractie die je kunt vergelijken met de rups op de kermis. Slinky is natuurlijk bekend vanwege zijn uitrekbare lijf en tussen de spiralen van zijn lijf door worden er rondjes gereden. Ook deze attractie is geschikt voor kids!

Daar tegenover komt RC Racer. Deze attractie is gebaseerd op de plastic race banen van vroeger, waar je zelf de autootjes overheen kon laten rijden. In deze attractie zit je in een karretje uit de film Toy Story en rijdt dan in een halfpipe op en neer. In het nieuwe Toy Story Playland is dit de snelste attractie en daardoor niet voor alle kinderen geschikt.
Zodra er meer nieuws over Toy Story Playland bekend is lees je er hier meer over!

Bronnen: www.dlrpmagic.com en http://dlrpfan.wordpress.com
Toy Story Playland is geïnspireerd op de Disney•Pixar film Toy Story.