Bij een reis naar Disneyland Paris hoort bagage. Of je nu zelf met de auto de reis maakt of met de trein aankomt, je hebt altijd een zware tas bij. Wanneer je met de auto komt, kun je een aantal tassen in de auto laten en meteen naar de parken gaan.

Als je Disneyland Paris bezoekt met de bus of trein kan het soms handig zijn om je bagage ergens achter te laten. Disneyland Paris bied een aantal opties aan zodat je zonder zorgen je bagage veilig kunt opbergen. Ze kunnen zelfs je bagage voor je naar de hotelkamer brengen!

Een familie in Disneyland Paris

Bagageservice bij je hotel

In Disneyland Paris beschikken alle Disney Hotels en partner hotels over een Luggage Storage (met uitzondering van Disney’s Davy Crockett Ranch en Villages Nature). Als gast van deze hotels kun je hier gratis gebruik van maken. Meestal vind je de Luggage Storage in de ontvangsthal van je hotel.

Je hotelkamer is vaak pas rond 15:00 gereed, maar je wil natuurlijk wel graag naar de parken als je voor die tijd aankomt bij je hotel. Je kunt wanneer je ‘s ochtends vroeg incheckt je bagage achterlaten bij de bagageruimte van het hotel. Wanneer je later op de dag de sleutel van je kamer komt ophalen, kun je de bagage weer uit de bagageruimte meenemen naar je kamer.

Bagageservice bij de parken

Ook de beide Disney Parken bieden een bagageservice aan. Bij het Disneyland Park vind je rechts van de hoofdingang de Guest Storage (ofwel in het Frans ‘Consigne’). Bij het Walt Disney Studios Park vind je deze rechts van de kassa's. Op deze twee plekken kun je bagage en andere items opbergen. Je moet er wel rekening mee houden dat je koffers bij de security checks gecontroleerd zullen worden, dit neemt enige tijd in beslag.

Kosten voor de Guest Storage verschillen per item wat je wil afgeven. Voor een jas of paraplu ben je € 2,- kwijt, terwijl je voor een grote tas € 10,- moet betalen.

Guest Storage in Disneyland Paris

Ook zijn in het treinstation van Disneyland Paris kluisjes te vinden waar je tegen betaling bagage in kunt opslaan.

Disney Express

Als je Disneyland Paris bezoekt per trein, kun je gebruik maken van de Disney Express service. Met de Disney Express mis je geen minuut van de magie wat je checkt al in op het treinstation van Disneyland Paris en je kunt daar zelfs je bagage achterlaten.

Wanneer je aankomt met de trein volg je de borden die je naar de Disney Express balie brengen op de bovenste verdieping van het station. Daar krijg je de entreetickets, eventuele maaltijdvouchers en labels voor je koffers die bij je hotelovernachting horen. Vervolgens laat je de bagage achter bij de balie en kun je meteen naar de parken toe. Terwijl jij in de parken bent, wordt je bagage naar je hotelkamer gebracht. De Disney Express balie is dagelijks geopend van 8.00 tot 21.30 uur.

Disney Express in Disneyland Paris

Na je dag in de parken kun je meteen naar je hotel toe gaan. Bij je hotel haal je bij de receptie de sleutel van je kamer op. Vaak staan je koffers dan al in je kamer of je moet even langs de Luggage Storage van je hotel.

Uiteraard wil je ook je laatste dag in Disneyland Paris optimaal genieten van de parken. Wanneer je uitcheckt in je hotel, lever je al je bagage weer in bij de Luggage Storage van het hotel (voor 11:00). Aan het einde van de dag kun je vervolgens de bagage weer bij de Disney Express balie op het station ophalen. Zo kun je de laatste dag in de parken nog volop genieten zonder bezig te zijn met je zware tassen.

Disney Express in Disneyland Paris

Disney Express kost € 15,- per persoon en is beschikbaar voor alle gasten van de Disney Hotels en partner hotels (met uitzondering van Disney’s Davy Crockett Ranch en Villages Nature). Je kunt de Disney Express reserveren via dit nummer: 0900 34 76 39 65.

Meer over Disneyland Paris bezoeken per trein lees je hier. Ook kun je daar meteen de voordeligste prijs berekenen voor je treinreis.


ReizenReizen