In Disneyland Paris is iedereen welkom. Disneyland Paris houdt rekening met de wensen en behoefte van bezoekers met een beperking of speciale behoefte. Zo kan iedereen een aangename dag beleven in de parken en hotels. Er zijn een aantal services waar je gebruik van kunt maken als gast met beperking. Let wel op dat je voor een aantal zaken een verklaring van een arts of specialist nodig hebt.

Disneyland Paris

Priority Card en Easy Access Card

Gasten met een beperking kunnen bij een bezoek aan Disneyland Paris gebruik maken van een Priority Card of Easy Access Card. Met deze kaarten kun je de wachtrij overslaan of kun je buiten de wachtrij wachten zodat je niet lang hoeft te staan. Tussen de twee kaarten zitten een aantal verschillen en niet iedereen komt er voor in aanmerking.

Priority Card
De Priority Card is beschikbaar voor gasten met een handicap (die officieel als gehandicapt geregistreerd zijn). Met deze kaart mag je bepaalde attracties betreden via een speciale ingang. Vaak kun je meteen de attractie betreden, maar als de attractie wat drukker is, kan het zijn dat er gewacht moet worden. Met de Priority Card kunnen ook 4 extra begeleiders de speciale wachtrij betreden.

De Priority Card kun je halen bij de Donald Desk, City Hall of Studio Services. Als bewijs moet je een gehandicaptenkaart en medische verklaring laten zien. De medische verklaring moet ondertekend en van een stempel voorzien zijn door de arts, minder dan 3 maanden oud en waarin wordt verklaard dat de betreffende persoon een blijvende beperking heeft.

Easy Access Card
De Easy Access Card is voor gasten met een tijdelijke beperking, invaliderende ziekte en zwangere vrouwen. Het verschil met de Priority Card is dat je met de Easy Access Card geen voorgang krijgt op de wachtrij. Met een Easy Access Card krijg je bij de speciale ingang bij bepaalde attracties een tijd dat je terug kunt keren en de wachtrij kunt overslaan. Dit is altijd de tijd dat je bij de attractie aankomt plus de wachttijd. Net zoals bij de Priority Card mogen met deze kaart ook 4 begeleiders mee.

Ook de Easy Access Card kun je halen bij de Donald Desk, City Hall of Studio Services. Voor de Easy Access Card heb je een medische verklaring nodig in het Frans of Engels, ondertekend en van een stempel voorzien door de arts, minder dan 3 maanden oud en waarin wordt verklaard dat de betreffende persoon zwanger is of een tijdelijke beperking of invaliderende ziekte heeft (bijv. door gipsverband of postoperatieve verschijnselen).

Donald Desk in Disneyland Paris

Slechthorende bezoekers

Op sommige punten binnen de parken bevind zich ringleiding voor slechthorende bezoekers. Alle informatiepunten binnen de parken zijn van ringleiding voorzien en ook een aantal attracties. Een Cast Member zal je laten zien waar je ze bij de attractie kunt vinden.

De attracties die beschikken over ringleiding zijn:
• Vidéopolis Theatre
• The Chaparral Theater
• Animagique Theater (Mickey and the Magician)
• Studio Theater (Marvel: Superheroes United)
• Disney Junior Live On Stage!
• Stitch Live!
• The Twilight Zone Tower of Terror

Verhuur van rolstoelen

Ben je zelf niet in het bezit van een rolstoel maar wil je hier in Disneyland Paris toch gebruik van maken? Dan kun je een rolstoel huren voor 15 euro per dag. In beide parken is een punt waar je rolstoelen kunt huren rechts na de ingang. Wees er vroeg bij want de vraag naar rolstoelen kan groot zijn. Het reserveren van een rolstoel is helaas niet mogelijk. Voor het huren van een rolstoel wordt een borg gevraagd van € 150 te voldoen met creditcard.

Rolstoelverhuur in Disneyland Paris

Mocht je al een rolstoel hebben en slaap je in een hotel van Disneyland Paris? Dan kun je een speciaal minibusje aanvragen die je naar de parken brengt. Deze service is gratis en kun je bestellen bij de receptie van je hotel en bij de infopunten in de parken. Deze dienst is echter niet beschikbaar als je verblijft op Disney’s Davy Crockett Ranch en Villages Nature.

Opslag van speciale producten

Wanneer je medicijnen gebruikt die koel bewaard moeten worden, kun je deze op een aantal punten opslaan. Bij je hotel mag je de medicijnen opslaan in de minibar op je kamer. Als deze niet aanwezig is, kun je de medicijnen koel opbergen bij de receptie. In de parken en Disney Village kun je de medicijnen bewaren bij een van de EHBO punten. Medicijnen moeten goed verpakt worden, goed afgesloten en duidelijk gelabeld zijn.

De openingstijden van de EHBO punten zijn:
• Disneyland Park - Open om 07.00 uur, sluit twee uur na sluiting van het park.
• Walt Disney Studios Park - Open 30 minuten voordat het park opent.
• Disney Village - Open om 14.00 uur, sluit om 00.30 uur.

EHBO in het Disneyland Park

Hulphonden

Honden zijn niet toegestaan in de parken, hulphonden echter wel. Geleide- en hulphonden zijn toegestaan mitst onder controle en aangelijnd. Geleide- en hulpdieren dienen in het bezit te zijn van geldige reis documenten (vaccinatieboekje, document dat aantoont dat het betreffende dier een hulpdier is) die bij inchecken in het hotel getoond moeten worden.

Hulphonden mogen ook gratis gebruik maken van het Animal Care Center, dit is het hondenkennel van Disneyland Paris. Meer over het hondenkennel lees je hier.

Toegankelijkheidsgidsen

Als je gedetailleerd wil weten welke attracties geschikt zijn voor bepaalde beperkingen kun je kijken in de toegankelijkheidsgidsen van Disneyland Paris. Deze kun je vinden op onze parkplattegrond pagina.


ReizenReizen