Met je toegangsticket voor Disneyland Parijs kun je tijd besparen! Door gebruik te maken van de Fastpass kun je de wachttijd voor bepaalde attracties aanzienlijk inkorten. Je kunt gebruik maken van het Fastpass systeem met alle entreekaarten en abonnementen. Het mooie van alles is, deze service is helemaal gratis!

Fastpass voor Big Thunder Mountain in Disneyland Paris

Let op dat je maar een Fastpass per entreekaart of abonnement kunt halen. Een Fastpass voor een andere attractie kun je pas gaan halen als de vorige Fastpass gebruikt is of twee uur na het halen van de vorige Fastpass (deze tijd staat aangegeven op de Fastpass). Je kunt alleen een Fastpass halen met een entreekaart of abonnement wat geldig is op dezelfde dag. Fastpass tickets zijn overdraagbaar en zijn niet gekoppeld aan je entreekaart.

Attracties met Fastpass

  Disneyland Park

  Indiana Jones and the Temple of Peril - Adventureland
  Star Wars: Hyperspace Mountain - Discoveryland
  Buzz Lightyear Laser Blast - Discoveryland
  Star Tours: The Adventures Continue - Discoveryland
  Peter Pan's Flight - Fantasyland
  Big Thunder Mountain - Frontierland

  Walt Disney Studios Park

  Ratatouille: The Adventure - Toon Studio
  Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith - Backlot
  The Twilight Zone Tower of Terror - Production Courtyard

Hoe komt je aan een Fastpass ticket?

 • fastpass-1
  Wanneer de normale wachtrij bij een attracties te lang is, zoek je het Fastpass uitgifte punt op als deze beschikbaar is bij e attractie. Boven het uitgiftepunt zie je een tijdslot later op de dag. Als deze tijd in jouw planning past kun je hier een Fastpass ticket nemen.

 • fastpass-2
  Zoek een van de beschikbare uitgifte punten voor een fastpass ticket.

 • fastpass-3
  Haal je toegangsticket of abonnement door de kaartlezer. Je kunt ook de QR-code of barcode scannen.

 • fastpass-4
  Neem je Fastpass Ticket uit het uitgiftepunt en neem het mee om later terug te kunnen keren bij de attractie.

 • fastpass-5
  Meldt je op het aangegeven tijdsslot bij de Fastpass ingang van de gekozen attractie en geef het ticket aan de dienstdoende castmember. Vervolgens krijg je toegang krijgt tot de Fastpass rij. Let op dat je op tijd komt, sta je te vroeg of te laat bij de ingang, dan krijg je geen toegang.

Soorten Fastpassen

Naast de standaard Fastpass zoals hierboven beschreven bestaan er nog enkele andere soorten fastpassen met verschillende voordelen:

Fastpass_BTMDisney Hotel Fastpass

Deze Fastpass kunt u ontvangen als gast van Disney's Hotel New York (Empire State Club kamers), Disney's Sequoia Lodge (Golden Forest Club kamers) of Disney's Newport Bay Club (Compass Club kamers).

Aangeduid met een datum krijg je per dag van je verblijf één fastpass per persoon. Deze is vrij te gebruiken bij elke attractie met een Fastpass.

Disney Hotel Vip Fastpass

De Vip Fastpass ontvangt u per persoon bij een verblijf in de Castle Club kamers en suites van het Disneyland hotel. Of je krijgt deze pas bij een verblijf in de Suites van de volgende Disney hotels Empire State Club in Disney's Hotel New York, Newport Bay Club en Seqouia lodge.

De Vip Fastpass geeft ongelimiteerd toegang tot alle Fastpass rijen van de betreffende attracties. Je hoeft je Fastpass ticket alleen maar te laten zien bij de fastpass ingang van de attractie en je krijgt toegang tot de Fastpass wachtrij.

Fastpass_peterpanSuper & Ultimate Fastpass

Wanneer je geen speciale Fastpass krijgt bij je hotelovernachting, heb je de mogelijkheid om een speciale extra Fastpass te kopen. De Super en Ultimate Fastpass geven eenmalig toegang tot een attractie, met uitzondering van de hoogste Ultimate Fastpass. Met deze Ultimate Fastpass mag je onbeperkt gebruik maken van alle Fastpass wachtrijen zoals bij de Disney Hotel Vip Fastpass.

De Super & Ultimate Fastpass zijn te koop in de Disney Parken, maar zijn ook hier online te boeken. Hieronder vind je een overzicht waar de Super & Ultimate Fastpass geldig zijn.

Fastpass voor Big Thunder Mountain in Disneyland Paris

Klik hier om het schema in volledige grootte te zien

Tips van kenners

Fastpass_buzz

 • - De Fastpassen van Peter Pan's Flight en Big Thunder Mountain zijn vaak snel vergeven. Wil je gebruik maken van de Fastpass bij deze attracties, haal dan je Fastpass ticket zo vroeg mogelijk op de dag.
 • - Ga niet met je hele reisgezelschap in de rij staan, maar zorg dat 1 of 2 personen voor de hele groep de Fastpass tickets halen.
 • - Wacht niet tot later op de dag met het ophalen van je Fastpass ticket. Als je vroeger op de dag je ticket haalt, kun je het volgende ticket ook weer sneller ophalen.
 • - Gebruik voor attracties waar een flinke wachtrij kan staan zoals bij Big Thunder Mountain en Buzz Lightyear Laser Blast zo vaak mogelijk de Fastpass rij. Dat scheelt een hoop wachten op een dag.
 • - Naast de Fastpass en reguliere wachtrij hebben sommige attracties ook een Single Rider wachtrij. Hier lees je meer over dit systeem.

ReizenReizen