Als je aan Disneyland Paris denkt, denk je natuurlijk aan de tofste attracties en magische avonturen die je kunt beleven in de Disney Parken. Zoals bij elk Disney park ter wereld mogen ook in Parijs de shows en parades niet ontbreken. Een dag wordt toch altijd net iets leuker na het zien van je favoriete Disneyfiguren in een show of parade.

Parades

Parades zijn onlosmakelijk verbonden met Disney. Ook in Disneyland Paris kun je dus elke dag genieten van een schitterende parade. Op dit moment kun je elke dag genieten van de Disney Stars on Parade in het Disneyland Park. Helaas heeft het Walt Disney Studios Park op dit moment geen parade.

Parade in Disneyland Paris

Bij bepaalde seizoenen in Disneyland Paris worden vaak speciale parades opgevoerd. Seizoenen als Het Festival van Piraten en Prinsessen en Halloween zijn daar een voorbeeld van. Op onze pagina met alle seizoenen kun je zien of er extra parades op het programma staan.

Voor een overzicht van tijden waarop parades en shows te zien zijn, klik hier.

Shows

Naast alle attracties in de parken kun je ook genieten van vele shows. Heel het jaar staan er verschillende shows op het programma in de theaters die te vinden zijn in beide parken. In het Disneyland Park kun je naar shows gaan kijken in het Chaparral Theater (Frontierland) en Videopolis (Discoveryland). In het Walt Disney Studios Park kun je naar shows kijken in het Animagique Theater (Toon Studio) en Studio Theater (Production Courtyard).

Studio Theater in Disneyland Paris

Bijna het jaar rond (2 februari t/m 30 september 2019) kun je genieten van de magische show Mickey and the Magician in het Animagique Theater. Net zoals bij de parades hebben alle seizoenen in Disneyland Paris ook eigen shows. Ook daarvoor kun je kijken op de pagina met alle seizoenen.

Voor een overzicht van tijden waarop parades en shows te zien zijn, klik hier.

Avondshow: Disney Illuminations

Elke dag in Disneyland Paris eindigt met de spectaculaire avondshow Disney Illuminations. Tijdens de show komt het kasteel van Doornroosje tot leven en neemt Mickey je op avontuur langs klassieke en nieuwe Disney verhalen. Dit onder begeleiding van een sprankelende lichtshow met veel vuurwerk. Disney Illuminations is elke avond te zien om sluitingstijd.

Tijdens Star Wars Season of the Force en het kerst seizoen, is ook in het Walt Disney Studios Park een avondshow te zien. De Tower of Terror is tijdens deze avondshows het decor voor al het spektakel. Tijdens de extra avondshows in het Walt Disney Studios Park, zal ook Disney Illuminations gewoon te zien zijn.

Diner show: Buffalo Bill’s Wild West Show

Ook buiten de Disney Parken kun je van de mooiste shows genieten. Zo kun je in Disney Village een bezoek brengen aan Buffalo Bill’s Wild West Show. Tijdens deze grootste Disney dinner show wordt je niet alleen getrakteerd op een schitterende show van Mickey en zijn vrienden, je krijgt ook nog eens een lekkere maaltijd voorgeschoteld. Meer over Buffalo Bill’s Wild West Show lees je hier.

Buffalo Bill’s Wild West Show in Disneyland Paris
ReizenReizen