In en rond Disneyland Paris rijden verschillende shuttlebussen. Deze bussen brengen je van je hotel naar de Disney Parken en Disney Village, maar ook weer terug natuurlijk. Ook zijn er shuttlebussen vanaf de luchthavens nabij Parijs en je kunt zelfs vanuit Nederland met een speciale Disney shuttlebus van Oad naar Disneyland Paris. Er zijn dus een hoop verschillende bussen en wij hebben ze even op een rijtje gezet.

Busstation in Disneyland Paris

Disney Hotels

Alle Disney Hotels (met uitzondering van Disney’s Davy Crockett Ranch) hebben een gratis shuttlebus naar de parken waar je gebruik van kunt maken. Ook de hotels die op loopafstand van de parken liggen hebben een shuttlebus. De bussen van en naar de parken vertrekken elke 12 minuten bij elk hotel. De bussen rijden zeven dagen per week van 06.30 uur tot 23.00 uur.

Elk hotel heeft voor de ingang een duidelijke opstapplaats. Je wordt vervolgens voor het treinstation bij de ingang van Disney Village afgezet. Daar kun je dus ook weer opstappen als je terug naar je hotel wil gaan.

Partner Hotels

Ook de partner hotels nabij Disneyland Paris hebben een gratis shuttlebus waar je gebruik van kunt maken. Deze shuttlebussen vertrekken elke 15-20 minuten. Rond openingstijd en sluitingstijd van de parken rijden er extra bussen.

Voor de partner hotels zijn er twee shuttlebus lijnen. Een shuttlebus stopt voor het treinstation bij de ingang van Disney Village. De andere shuttlebus stopt aan de andere kant van Disney Village op de rotonde naast Five Guys en Vapiano. Hieronder kun je zien welke partner hotels beschikken over een gratis shuttlebus en waar ze hun halte hebben bij de parken.

Partner hotels met shuttlebus - Halte bij treinstation:
• B&B hotel
Kyriad Disneyland Paris
Explorers Hotel
Vienna House Magic Circus
Vienna House Dream Castle

Partner hotels met shuttlebus - Halte bij rotonde Disney Village:
Hipark Val d'Europe
Adagio City Aparthotel Val d'Europe
l'Elysée Val d'Europe

Villages Nature

Het nieuwe vakantieresort Villages Nature heeft ook een shuttlebus naar de Disney Parken. Deze shuttlebus is echter niet gratis. Per rit kost het € 2,- per persoon. Bij het Welcome House op Villages Nature kun je een 10 rittenkaart kopen voor € 14,90 om op de kosten te besparen.

De shuttlebus rijdt dagelijks van 6:52 tot 00:49 en stopt voor het treinstation van Disneyland Paris. De busrit duurt ongeveer 25 minuten.

Van en naar de luchthavens

Wanneer je met het vliegtuig aankomt op een van de luchthavens nabij Parijs (Paris Charles de Gaulle en Paris Orly) en Disneyland Paris wil gaan bezoeken, kun je gebruik maken van de Magical Shuttle. Deze shuttlebus brengt je van het vliegveld naar je Disney Hotel (met uitzondering van Disney’s Davy Crockett Ranch) in ongeveer 60 minuten. Volwassenen betalen € 25,- per rit en kinderen (2 t/m 12 jaar€ 10,-). Kinderen jonger dan 2 jaar mogen gratis mee.

Je kunt de Magical Shuttle van te voren boeken door te bellen naar 0900 34 76 39 65 of via de website van de Magical Shuttle: www.magicalshuttle.fr

Buspendel vanuit Nederland

Ook vanuit Nederland rijdt er een shuttlebus naar Disneyland Paris. Bij reisorganisatie Oad kun je naast volledig verzorgde arrangementen ook kiezen voor de Oad Buspendel naar Disneyland Paris. Meer over deze service lees je hier op onze website.

Oad
ReizenReizen