Al voor het vierde jaar op rij kun je weer je hardloopschoenen uit de kast halen voor het Disneyland Paris Run Weekend. Net zoals bij de voorgaande edities kun je er weer voor kiezen om de halve marathon te lopen, maar je kunt ook weer kiezen voor een iets kleinere afstand. Dit jaar zal het weekend plaatsvinden van 19 t/m 22 september 2019. Wij hebben er in ieder geval al zin in en zijn al volop aan het trainen!

RunDisney

RunDisney is de divisie van The Walt Disney Company wat de speciale hardloopwedstrijden organiseert in de Disney resorts. Al sinds 1994 worden hardloopwedstrijden georganiseerd in de Amerikaanse resorts en sinds 2016 mogen ook wij in Disneyland Paris hardlopen onder de RunDisney vlag. Tegenwoordig organiseert RunDisney jaarlijks 26 individuele hardloopwedstrijden die gezamelijk 163.000 hardlopers op de been brengen.

Disneyland Paris Run Weekend in Disneyland Paris

In 2015 werd zelfs een 5 kilometer race georganiseerd op Castaway Cay, het privé eiland van Disney. Hardlopers konden met een Disney Cruise naar het eiland om daar de race te lopen.

Loop dwars door de magie

Je kunt er voor kiezen om de halve marathon (21,1 km) te lopen. De route van de halve marathon loopt door beide parken, een deel backstage, de Disney Hotels en de omliggende dorpjes. Misschien is een halve marathon net iets te pittig. Dan kun je er voor kiezen om een kortere afstand te lopen, je kunt namelijk ook de 5 km of 10 km lopen. Voor de allerkleinste zijn er speciale Kids Races. Ook deze routes lopen voor het grootste deel door de Disney Parken en backstage.

Wanneer je een echte sportman of sportvrouw bent, kun je mee doen aan een van de challenges. Een challenge bestaat uit het lopen van meerdere afstanden in een weekend. Naast de medailles voor de gelopen afstanden, krijg je een extra medaille voor de challenge. Er is een challenge voor de 31 km (10 km + halve marathon) en voor de 36 km (5 km + 10 km + halve marathon).

Medailles voor het Disneyland Paris Run Weekend

Wanneer je in 2019 al hebt deelgenomen aan een RunDisney event in Amerika, dan krijg je ook een extra medaille. De medaille voor de Castle to Château Challenge krijg je als je een halve marathon hebt gelopen in Amerika en in Disneyland Paris.

Tijdens het RunDisney weekend

Bij je inschrijving voor een van de afstanden krijg je ook leuke extra's. Zo krijg je een startnummer met je naam erop, een t-shirt, drinken en snacks voor onderweg en natuurlijk een schitterende medaille.

Je kunt je startbewijs boeken samen met een arrangement. In het arrangement zit een startbewijs, overnachting en entree (entree zit namelijk niet inbegrepen bij je startbewijs), maar je kunt er ook voor kiezen om een los startbewijs te kopen en zelf een hotel te boeken. Losse startbewijzen zijn vanaf 2 april 2019 te koop via de site van RunDisney France. Vervolgens kun je zelf je hotel kiezen bijvoorbeeld via onze vergelijker.

Disneyland Paris Run Weekend in Disneyland Paris
ReizenReizen