Alle sprookjes beginnen met “Er was eens”. Hoe de rest van het verhaal verloopt, kunnen de gasten van Disneyland Paris zelf bepalen door te kiezen voor Piraten of Prinsessen tijdens het Festival van Piraten en Prinsessen van 19 januari t/m 17 maart 2019! Je leest het inderdaad goed, door het succes van het seizoen vorig jaar, keert het seizoen dit jaar terug! Maar wel iets vroeger.

Tijdens het festival kun shows en attracties beleven, Disney Figuren ontmoeten, je gezicht laten schminken, de jonge gasten kunnen zich verkleden en iedereen kan genieten van een groot aanbod aan entertainment in het Disneyland Park. De gasten zijn helden in hun eigen avonturenverhaal. Ze kunnen ervoor kiezen om een Piraat of Prinses te zijn, of beiden. Dat is de echte magie van Disneyland Paris!

Festival van Piraten en Prinsessen in Disneyland Paris

De interactieve show: Disney Pirate or Princess: Make Your Choice!

Disney Pirate or Princess: Make your Choice! is een parade met meer dan 85 artiesten. Show director Christophe Leclercq heeft een grootse interactieve show gemaakt van deze feestelijke parade: “Dit is de eerste keer ooit dat we onze gasten zo volledig onderdompelen in een buitenshow. Ze beslissen over hun team en ze beleven allemaal een ander verhaal, afhankelijk van de keuze die ze maken. ”

De twee werelden komen meerdere keren per dag samen. Vanaf beide kanten van de Parade-route komen de Piraten paradewagen en de Disney Prinsessen paradewagen en zij stoppen halverwege om de gasten onder te dompelen in een muzikaal feest. Daarna rijden de wagens naar Central Plaza voor het Kasteel van Doornroosje waar ze samenkomen voor een gigantisch spektakel met interactie met de gasten.

Op de kleurrijke Prinsessen paradewagen staan Assepoester en Belle en meer recente favorieten, zoals Rapunzel. Christophe zegt: “Er zijn in totaal negen Disney Prinsessen, waaronder ook Vaiana – en zij zullen worden vergezeld door niemand minder dan Mickey Mouse!” Ze worden omringd door een groep dansers in kostuums vol bloemen en vieren de wereld van Fantasyland, waar dromen uitkomen.

Prinsessen paradewagen

Aan de kant van de Piraten vaart een enorm galjoen door Main Street, U.S.A. Kapitein Haak en Vetje staan aan boord tegenover Peter Pan en Wendy … én Minnie Mouse in haar beste piraten outfit! “Er zijn ook enkele nieuwe figuren onder deze bemanning, waaronder de held van Disney Junior’s Jake en de Nooitgedacht Piraten!”. Een acrobatische bemanning van piraten springt van de ene mast naar de andere of omhoog de lucht in, waardoor deze lentecruise een vrolijk muzikaal avontuur is dat de geest van Adventureland viert.

Piraten paradewagen

Op Central Plaza voor het Kasteel van Doornroosje komt iedereen samen. De gasten worden vervolgens uitgenodigd om een kant te kiezen en deel te nemen aan een van de twee routines, Piraten of Prinsessen. Samen met hun favoriete Disney Figuren brengen zij op een speelse melodie een eerbetoon aan het Disneyland Park, de enige plek waar gasten van de twee werelden bij elkaar kunnen genieten. “En omdat de gloednieuwe show elke dag een paar keer zal plaatsvinden, kunnen de gasten terugkomen en later op de dag van kant wisselen! Beide avonturen bieden iets voor iedereen!” voegt Christophe toe.

Ontdek het Disneyland Park: De beste plek om prinses of piraat te worden

De jongste gasten die ervan dromen om op hun favoriete helden te lijken, kunnen het hele jaar door kostuums vinden in een aantal winkels in de Disney Parken. Le Coffre du Capitaine (Adventureland) is de ideale schuilplaats voor diegenen die de perfecte piraat willen worden, terwijl La Chaumière des Sept Nains (Fantasyland) iedereen bekroont die een echte prinses wil zijn! Exclusief in het Disneyland Hotel kunnen gasten Princess for a Day worden en een sprookjesachtige metamorfose ondergaan! Kraampjes waar je je kunt laten schminken zijn overal in het Disneyland Park te vinden. De Merchandise-teams van Disneyland Paris hebben ook een volledig nieuw assortiment producten ontwikkeld speciaal voor dit festival.

Een groot aantal Disney Figuren is aanwezig voor foto’s met alle piraten en prinsessen op onder andere hun ontmoetingsplaats op Pirates’ Beach, in de buurt van het galjoen van Kapitein Haak of in het Princess Pavilion, een magische locatie voor de grootste Disney-heldinnen, waar gasten betoverende ontmoetingen kunnen ervaren.

Festival van Piraten en Prinsessen in Disneyland Paris

Een feest voor de smaakpapillen en voor de ogen

Tot slot hebben fijnproevers de mogelijkheid om te dineren aan de koninklijke tafel van Assepoester in Auberge de Cendrillon of in Captain Jack’s – Restaurant des Pirates, de thuishaven van piraten op zoek naar exotische gerechten, in een Caribische taverne aan het strand.

Auberge de Cendrillon in Disneyland Paris
ReizenReizen