Net zoals altijd is het kerstseizoen dit jaar weer een van de meest magische momenten om naar Disneyland Paris te gaan. Dit jaar beleef je Disney's Enchanted Christmas van 9 november 2019 tot 6 januari 2020. Je kunt uiteraard weer je favoriete Disney vrienden in hun mooiste kerstoutfit ontmoeten, maar er is nog veel meer te beleven. Zo kun je in beide parken weer gaan genieten van verschillende shows en andere magische momenten. Als je benieuwd bent wat je allemaal kunt gaan beleven ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vertellen je namelijk wat je deze kerst allemaal kunt tegenkomen in Disneyland Paris.

Kerst in Disneyland Paris in 2019 en 2020

Speciale kerstshows

Als je van shows houdt is het kerstseizoen de perfecte tijd om naar Disneyland Paris te trekken. Tijdens de kerst word je namelijk op 4 unieke shows getrakteerd in het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park. Dit zijn de shows die je dit jaar kunt gaan bekijken:

The Starlit Princess Waltz
Met de The Starlit Princess Waltz keert de speciale prinsessen show die we nog kennen van de 25e verjaardag terug op het podium naast het kasteel. Doornroosje, Ariel, Belle, Sneeuwwitje, Cinderella, Jasmine, Rapunzel en Tiana toveren samen met hun prinsen het Théâtre du Château om tot een balzaal.
Deze show is vanaf 15 november 2019 te zien tot 5 januari 2020.

Let's Sing Christmas
Bij het kerstfeest horen natuurlijk ook de kerstliedjes. In het Videopolis Theater in Discoveryland kun je elke dag samen met Mickey, Minnie, Donald en Goofy de mooiste kerstliedjes zingen. Ze hebben zelfs een aantal zangers en zangeressen uitgenodigd. Als je geluk hebt wordt je tijdens deze show getrakteerd op een groot koor dan komt zingen tijdens de show. Dit zijn de koren die je normaal ook in het Videopolis kunt vinden tijdens de Disney Performing Arts optredens.

Kerst in Disneyland Paris

Mickey’s Christmas Big Band
Het hoogtepunt van voorgaande kerstvieringen in Disneyland Paris was toch wel de Mickey’s Christmas Big Band show. Net zoals vorig jaar kun je deze show gaan bekijken in het Animagique Theater. Mickey heeft ook dit jaar weer een super big band samengesteld en zal samen met hun winterse melodieën ten gehore brengen. Enkele van Mickey zijn vrienden zullen ook hun opwachting maken in de show.
De show zal te zien zijn tot 5 januari 2020

#SURPRISEMICKEY
Vorig jaar was deze show de nieuwigheid van het seizoen. Dit jaar keert de show weer terug op het podium voor het Hollywood Tower Hotel. Minnie en haar vrienden zullen dit jaar Mickey weer gaan verrassen en jij kunt helpen door een bericht op social media te posten met de hashtag #SURPRISEMICKEY.
Deze show is vanaf 15 november 2019 te zien tot 5 januari 2020.

Kerst op Mainstreet USA

Zoals elk jaar staat er natuurlijk weer een grote kerstboom op Mainstreet USA. Elke avond zullen Mickey en Minnie samen met de Kerstman de lichtjes van de boom weer ontsteken tijdens Mickey's Magical Christmas Lights. Dit jaar is deze ceremonie extra speciaal want ook het het kasteel en Mainstreet USA zullen betrokken worden bij de show! Central Plaza en Mainstreet USA zullen speciaal verlicht worden en op het kasteel zijn speciale kerst projecties te zien. Dat mag je dus zeker niet missen. Gedurende de dag kun je bij het kasteel ook genieten van de fonteinen rond het kasteel die vrolijk meedansen op kerstliedjes.

Kerst in Disneyland Paris

Ook kun je dit jaar weer genieten van de Disney's Christmas Parade. Kerst in Disneyland Paris is natuurlijk niet compleet zonder speciale kerstparade. Twee keer per dag kun je gaan zwaaien naar Mickey Minnie, Donals, Goofy, Winnie the Pooh, Knabbel en Kabbel, de Kerstman en nog veel meer Disneyvrienden.

Aftellen naar de kerst doe je met een advent kalender. Ook dit jaar zal op Central Plaza weer de Enchanted Advent Calendar staan waar elke dag een leuke verrassing uit komt voor alle gasten. Elke dag van 1 t/m 24 december krijgt iedereen bijvoorbeeld korting op cadeaus, eten, drinken of een compleet andere verrassing!

Ontmoet je favoriete Disneyvrienden

Bij een bezoek aan Disneyland Paris mag een ontmoeting met je favoriete Disney figuren niet ontbreken. Uniek dit jaar is dat je samen met Stampertje en Mevrouw Konijn op de foto kunt gaan. Als je op zoek bent naar de Kerstman, dan kun je hem tot en met 25 december vinden bij Meet Mickey Mouse in Fantasyland. Hij heeft daar tijdens de kerst intrek genomen in een speciale lodge.

Kerst in Disneyland Paris

Nieuwe attractie! Frozen Celebration

Misschien wel het hoogtepunt van dit jaar gaat de nieuwe Frozen attractie zijn in het Walt Disney Studios Park. Voor de zomer hebben we helaas afscheid moeten nemen van The Art of Disney Animation. Het gebouw is de afgelopen maanden flink verbouwd en heeft de naam Animation Celebration gekregen. Binnen zul je de nieuwe attractie Frozen Celebration kunnen gaan beleven. De attractie bestaat uit twee theaters zoals je gewend was bij The Art of Disney Animation.

In het eerste theater word je uitgenodigd om samen met Anna, Kristoff en Sven enkele bekende liedjes te zingen uit de film. Deze eerste show zal interactief zijn en zal zich afspelen in een authentiek Noors huis. In het tweede theater komen we Elsa tegen die de bezoekers meeneemt in haar verhaal.

Uiteraard mag Olaf niet ontbreken bij deze nieuwe Frozen attractie. Olaf kom je tegen na de twee theaters. Daar kun je met hem op de foto waar tegenwoordig ook al een meet & greet locatie is. Deze nieuwe attractie opent op 17 november 2019. Als je meer wilt weten over de attractie kun je er hier meer over lezen.

De nieuwe Frozen attractie Frozen: A Musical Invitation in Disneyland Paris

Smakelijk kerstfeest!

Ben je tijdens de koude kerstdagen opzoek naar iets lekkers om te proeven in Disneyland Paris? Ga dan zeker in het Walt Disney Studios Park kijken bij het L’Hiver Gourmand foodfestival. Dit is de winterse variant van het foodfestival wat je ook in de zomer kunt vinden in hetzelfde park. Je kunt het festival bezoeken van 7 november 2019 tot 15 maart 2020.

Rond La Place de Rémy vind je verschillende chalets die winterse specialiteiten aanbieden zoals geroosterde kastanjes, glühwein, pompoensoep en beef bourguignon. Op Hollywood Boulevard vind je zelfs een chalet met alleen vegan gerechten.

Voordelig naar Disneyland Paris tijdens de kerst periode

Een bezoekje aan Disneyland Paris tijdens een van de populairste periodes van het jaar betekend absoluut niet dat je de hoofdprijs moet betalen. Op onze aanbiedingen pagina vind je de laatste acties waardoor je extra voordelig naar Disneyland Paris kunt gaan.

Je kunt bijvoorbeeld door gebruik te maken van de Winter en Voorjaar actie tot 25% besparen op je verblijf en tickets. Daarnaast krijg je ook nog eens 200 euro zakgeld mee in de vorm van een giftcard die je overal kunt besteden! De actie voor Winter en Voorjaar kun je boeken tot 27 november. Meer informatie vind je hier.


ReizenReizen