Disneyland Paris is vanuit Nederland en België eenvoudig te bereiken met de eigen auto. Het resort ligt 32 kilometer ten oosten van Parijs. Ruimschoots vòòr Parijs slaat je af en volg je eenvoudig de borden. Je hoeft daarom NIET over de drukke ring van Parijs en heb je ook niet te maken met de speciale milieuheffing die binnen Parijs geldt voor voertuigen. Vanaf Utrecht ben je al binnen 5 uur in het hart van de Magie. Breda ligt op circa 400 kilometer afstand.


Autopia in Disneyland Paris

Tol en milieuzones

Wanneer je vanuit Nederland of België met de auto naar Disneyland Paris komt, is de kans groot dat je een tolweg moet nemen. Het deel tussen Lille en Parijs is een tolweg (péage) waar de meeste mensen op weg naar Disneyland Paris langs komen. De tolplaats (waar u dient te betalen) bevindt zich circa 20 kilometer voor het vliegveld Charles de Gaulle. De tol bedraagt €16,60 voor een personenauto, enkele reis. Je kunt de tol contant betalen of met een creditcard. Bij poortjes alle waar een groene pijl staat, kan iedereen terecht. Om contant te betalen bij een van de bemande tolpoorten, kies je voor een poortje waar dit staat aangegeven.

Bij organisaties als de ANWB kun je vooraf een tolbadge kopen. Deze plaats je achter de voorruit van de auto. Met een tolbagde kun je gebruikmaken van de speciale tolpoorten voor mensen met een abonnement. Dit kan een hoop wachttijd schelen in het hoogseizoen.

De borden naar Disneyland Paris

Wanneer je alleen Disneyland Paris bezoekt, heb je geen speciale milieusticker nodig. Deze speciale sticker heb je alleen nodig als je met de auto de binnenstad van Parijs bezoekt. Mocht je wel een milieusticker nodig hebben, dan kun je deze ook eenvoudig bestellen bij de ANWB. Een milieusticker kost nog geen 5 euro.

Verkeersregels in Frankrijk

In Frankrijk moet sinds 1 juli 2012 een alcoholtest (éthylotest) in de auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk of door Frankrijk heenrijden. Een alcoholtest is eenvoudig online te koop via bijvoorbeeld Drogisterij.net (€ 4,44 per 2 stuks). Bovendien dient er voor iedere persoon een veiligheidsvest in de auto aanwezig te zijn.

GPS-informatie

Om je navigatiesysteem of smartphone in te stellen, kun je veelal gebruik maken van de voorgeprogrammeerde POI’s. Deze Point Of Interests geven een overzicht van tankstations, restaurants, etc. maar bevatten vaak ook de ligging van attractieparken en hotels. Mocht Disneyland Paris niet als zodanig voorgeprogrammeerd staan, dan raden we je een van de volgende adressen aan te houden voor nauwkeurige navigatie:

Avenue du Parc in Chessy of
Boulevard du Parc in Coupvray of
Avenue Paul Seramy in Marne la Vallee
(de postcode voor bovenstaande adressen is 77777)

Parkeren

Wanneer je verblijft in een hotel kunt je vaak het beste de auto op het parkeerterrein van de accommodatie stallen. Vervolgens kun je met een shuttle bus of metro naar het park. Bij bepaalde hotels is het noodzakelijk dat je met eigen vervoer naar de parken gaat en daar de auto op de grote parkeerplaats van de Disney Parken parkeert. Gasten van alle Disney Hotels (ook Disney’s Davy Crockett Ranch) kunnen op vertoon van een Easy Pass gratis parkeren op de grote parkeerplaats van de Disney Parken. Je Easy Pass krijg je bij het inchecken.

Auto op Mainstreet USA in Disneyland Paris

Als je verblijft in een niet Disney Hotel zult je per dag extra parkeerkosten hebben als je op de grote parkeerplaats van de Disney Parken wilt parkeren. De kosten voor motoren bedragen € 25,- en voor auto's € 30,- per dag. Bussen (touringcars) en campers betalen € 45,-. Een auto's met caravan of aanhanger zijn niet toegestaan op de parking. Campers mogen ook 's nachts op het terrein staan, maar er zijn geen voorzieningen zoals elektriciteit.

Het bedrag voor het parkeren betaal je aan het loket voor je de parkeerplaats op rijdt. Betalen kan met contant geld, maar ook met een gewone Nederlandse betaalpas en creditcard. De parkeerplaats van de Disney Parken beschikt over een Disney Parking + systeem. Dit houdt in dat je voor € 45,- vooraan kunt parkeren en dus zo dicht mogelijk bij de ingang staat. De parkeerplaats opent elke dag om 07:30 uur en sluit 30 minuten na sluitingstijd van het Disneyland Park.


AutoAuto