Disneyland® Paris is vanuit Nederland en België eenvoudig te bereiken met de eigen auto. Het Resort ligt circa 40 kilometer ten oosten van Parijs. Ruimschoots vòòr Parijs slaat u af en volgt u eenvoudig de borden. U hoeft daarom NIET over de drukke ring van Parijs. Vanaf Utrecht bent u binnen 5 uur in het hart van de Magie. Breda ligt op circa 400 kilometer afstand.

 

De route
• U gaat via Utrecht en/of Breda richting Antwerpen.
• Op de ring van Antwerpen volgt u de borden Gent.
• Via Gent en Lille neemt u de A1 richting Parijs.
• Op ongeveer 25 kilometer voor Parijs ter hoogte van de luchthaven Charles de Gaulle neemt u de afslag 5 richting Marne-la-Vallée. U komt dan op de A104 (“la Francilienne”). Vanaf hier volgt u de borden met Mickey en Disneyland® Paris.
• Na ongeveer 27 kilometer verlaat u de A104 en neemt u de A4 richting “Metz/Nancy”.
• Voor de Disney® Parken en Disney® Hotels neemt u de afslag 14 “Parcs Disney”. Voor de hotels beschreven in het menu “Hotels nabij Disney” volgt u “Hôtels du Val de France” en dan voor het Radisson SAS Hotel “Hôtels du Golf”.
• Voor Disney’s Davy Crockett Ranch® neemt u afslag 13 “Provins/Serris”.
• Voor alle hotels bij het Val d’Europe gelegen neemt u afslag 12.1 “Val d’Europe”.

 

Tol
Het deel tussen Lille en Parijs is een tolweg (peage). De tolplaats (waar u dient te betalen) bevindt zich circa 20 kilometer voor het vliegveld Charles de Gaulle. De tol bedraagt circa € 16,- voor een personenauto, enkele reis. U kunt de tol contant betalen of met een creditcard.

 

Verkeersregels in Frankrijk
In Frankrijk moet sinds 1 juli 2012 een alcoholtest (éthylotest) in uw auto aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Frankrijk of door Frankrijk heenrijden. Bovendien dient er voor iedere persoon een veiligheidsvest in de auto aanwezig te zijn.

 

GPS-informatie
Om uw TomTom of ander navigatieapparaat in te stellen kunt u veelal gebruik maken van de voorgeprogrammeerde POI’s. Deze Point Of Interests geven een overzicht van tankstations, restaurants, etc. maar bevatten vaak ook de ligging van attractieparken en hotels. Mocht Disneyland® Paris niet als zodanig voorgeprogrammeerd staan, dan raden wij u het volgende adres aan te houden voor nauwkeurige navigatie:

Avenue du Parc in Chessy of
Boulevard du Parc in Coupvray of
Avenue Paul Seramy in Marne la Vallee
(de postcode voor bovenstaande adressen is 77777)

 

Parkeren
Wanneer u verblijft in een hotel kunt u vaak het beste uw auto op het parkeerterrein van de accommodatie stallen. Vervolgens kunt u met een shuttle bus of metro naar het park. Bij bepaalde hotels is het noodzakelijk dat u met eigen vervoer naar de parken gaat en daar uw auto op de grote parkeerplaats van de Disney® Parken parkeert. Voor gasten van Disney’s Davy Crockett Ranch®: u kunt gratis parkeren bij de blokhut en op vertoon van uw easy pass kunt u gratis parkeren op de grote parkeerplaats van de Disney® Parken.

De kosten voor motoren bedragen € 10,- en voor auto's € 15,- per dag. Bussen (touringcars) en campers betalen € 20,-. Auto met caravans zijn niet toegestaan op de parking. Campers mogen ook 's nachts op het terrein staan, maar er zijn geen voorzieningen zoals elektriciteit. De hier genoemde prijzen zijn een indicatie, wijzigingen voorbehouden.