Schiet langs sterren en kometen tijdens een ritje naar de verste uithoeken van het universum! Zodra je plaats hebt genomen in je karretje en je de beugels dicht trekt gaat je hart steeds sneller te kloppen. Je rijdt langzaam naar de energietunnel waar je ongeduldig wacht tot het licht op groen springt, en zodra dat gebeurd, scheer je door de energietunnel diep het universum in! Vanaf de 36 meter hoge top, schiet je langs sterren en kometen, waar je met hoge snelheid door de bochten vliegt, een looping maakt of door een kurkentrekker draait! Terwijl in je oren de futuristische soundtrack van Michael Giacchino binnendringt, flikkeren lichtflitsen langs je en je voelt de zwaartekracht aan alle kanten! Aan het einde van de duizelingwekkende ruimtereis ontwijk je net aan een exploderende super nova! Tijd om terug te keren naar de aarde! Je duikt in een kolkend rood wormgat wat het einde betekend van deze spectaculaire ruimtereis. Gefeliciteerd je behoort nu tot de stoerste ruimtereiziger ooit!

Geschikt voor: Jonge tieners, tieners en volwassenen
Minimale Lengte: 1,32 m
Duur van de attractie: 2:18 minuten
Top snelheid: 71 km/u
Capaciteit: 24 personen per ruimtetrein, 5 ruimtetreinen
Open sinds: 1 juni 1995 Space mountain®, 9 april 2005 Space Mountain®: Mission 2
FASTPASS: Ja
Single riders wachtrij: Ja
Bijzonderheden: Deze attractie is verboden voor zwangere vrouwen.

Weetjes & tips!

Space Mountain was eigenlijk niet het oorspronkelijke plan van Walt Disney Imagineering. Het concept hield eigenlijk een vulkaan in, wat de stukken magma verklaren die in Discoveryland verspreid liggen. Wegens een geldtekort heeft Disney dit concept moeten afwijzen. De eerste Space Mountain werd gebouwd in 1975 in Walt Disney World. Daarna werd er praktisch in ieder ander Disneypark een identieke kopie geplaatst. De Space Mountain in Disneyland Parijs is uniek, want deze bevat loops, kurkentrekkers en een heleboel special effects! Oorspronkelijk heette de rit “Discovery Mountain”, maar later werd hij toch maar Space Mountain genoemd, voornamelijk omwille van marketingredenen. Dit verklaart wel waarom de letters “DM” nog steeds op de voorgevel van het gebouw en op de brug over de Nautilus prijken.

Magische tip! Als het park open gaat is het erg rustig bij Space Mountain, vaak is er geen wachtrij en kun je doorlopen. Mocht je later zijn haal dan een FASTPASS dit voorkomt onnodig wachten.

Let op Space Mountain®: Mission 2 is gesloten van januari t/m maart 2017 ivm renovatie/upgrade!