In het hart van het park straalt het kasteel je met haar koningsblauwe daken, sierlijke torentjes en prachtige glas in lood ramen, tegemoet! Doornroosje heet je welkom voor een bezoek aan het magische “Sleeping Beauty Castle”. Het bijna 50 meter hoge kasteel heeft de uitstraling van een waar sprookjeskasteel. Herkenbaar uit de Disney klassieker “Doornroosje”. Laat je overrompelen door de magie die binnen in het kasteel schuil gaat. Zo vindt je er “La Tanière du Dragon”, (de draak ) “La Galerie de la Belle au Bois Dormant” (het verhaal van Doornroosje) en twee winkeltjes “La Boutique du Château” en “Merlin l'Enchanteur”. Het kasteel nodigt je uit voor een ontdekkingstocht door een magische wereld vol fantasie. Vind je weg naar het balkon en geniet van het magische uitzicht over Fantasyland. Na een magische dag staat het kasteel centraal in de eindshow genaamd “Disney Dreams” een letterlijke explosie vol magie, muziek, projecties, waterschermen, fonteinen, vuurwerk en talloze speciale effecten!


Geschikt voor: Alle leeftijden
Minimale lengte: Geen
Duur van de attractie: Zelf te bepalen
Snelheid: N.v.t.
Capaciteit: N.v.t.
Open sinds: April 1992
FASTPASS: Nee
Single riders wachtrij: Nee
Bijzonderheden: Sommige plekken binnenin het het kasteel zijn niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Weetjes & Tips

De kleuren van het kasteel, blauw en roze, verwijzen naar de kleuren van de jurk van Doornroosje.
Aan de oostkant van de slotgracht vind je “Le Puits Magique”, de wensput uit de animatieklassieker 'Sneeuwwitje en de zeven dwergen”'.
Er zitten gouden slakken op de top van twee torentjes van het kasteel, dit als een ode aan Frankrijk, omdat slakken een echt Frans delicatesse is.
Magische tip! Als je het kasteel binnenkomt vanaf Main Street U.S.A., draai je dan even om en kijk omhoog, je ziet een rond glas in lood raam met twee duiven, als je even wacht zie je de duiven langzaam veranderen in een roos.

Magische tip! Vergeet jezelf niet op de foto te zetten met het kasteel op de achtergrond. Zo heb je een prachtige herinnering voor thuis!